Prozatoarele: Invitată Ioana Nicolaie
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită în fiecare marți, de la ora 19.00, în perioada iulie – august 2017, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la o întâlnire cu cele mai importante prozatoare contemporane din România. Evenimentele fac parte dintr-o campanie amplă a Romanian Literature Now, menită să atragă atenția asupra literaturii române contemporane. Seria de întâlniri se va încheia cu o expoziție foto ce va purta semnătura Ema Cojocaru.
Programul evenimentelor lunii iulie este:
Cecilia Ștefănescu - 4 iulie;
Ioana Nicolaie - 11 iulie;
Veronica D. Niculescu – 18 iulie;
Lavinia Bălulescu – 25 iulie.
Invitata de pe 11 iulie este IOANA NICOLAIE
IOANA NICOLAIE s-a născut în Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. A publicat mai multe volume de versuri (Poză retuşată, Nordul, Credinţa, Cenotaf, Autoimun – desemnat de către Uniunea Scriitorilor „Cartea Anului“ 2013), antologia Lomografii, trei romane (Cerul din burtă, O pasăre pe sârmă, Pelinul negru) și literatură pentru copii (Aventurile lui Arik, Arik și mercenarii și Ferbonia). A fost nominalizată la premii naționale și internaționale, cel mai important fiind Eastern European Literature Award. Volumul Nordul a apărut în germană în 2008, Cerul din burtă a fost publicat în 2013 în suedeză și în 2014 în bulgară, iar O pasăre pe sârmă se traduce în sârbă. Autoimun a apărut în bulgară în 2016. A fost inclusă în cincispre zece volume colective românești (Ferestre ’98, 40238 Tescani, Cartea cu bunici, Intelectuali la cratiță, Cartea simțurilor, Bucureștiul meu, Scriitori la poliție etc.) și în numeroase reviste și antologii străine (Poésie 2003: Roumanie, territoire d’Orphée, New European Poets, An Anthology of Contemporary Romanian Poetry etc.). Invitată pentru lecturi și conferințe la numeroase festivaluri naționale și internaționale de literatură. Selecţii din versurile autoarei au apărut în Franţa, Anglia, Germania, Austria, Canada, Suedia, Polonia, SUA şi Bulgaria. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România și a PEN România.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.
Eveniment organizat de Romanian Literature Now in parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.