• „Neștiutoriu gândul omului spre ce menește” - Miron Costin

Prozatoare contemporane: Mara Wagner și Irina Georgescu

Prozatoare contemporane: Mara Wagner și Irina Georgescu

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită în fiecare marți, de la ora 19.00, în luna august 2017, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la o întâlnire cu cele mai importante prozatoare contemporane din România. 

Evenimentele fac parte dintr-o campanie amplă a Romanian Literature Now, menită să atragă atenția asupra literaturii române contemporane. Seria de întâlniri se va încheia cu o expoziție foto ce va purta semnătura Ema Cojocaru. 

Pe 8 august, MNLR va găzdui întâlnirea cu Irina Georgescu Groza şi Mara Wagner.

Irina Georgescu Groza s-a născut la 29 iunie 1973 în Onești. A absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, iar în prezent trăieşte în Bucureşti şi lucrează în redacția Editurii Nemira. Începând cu anul 2014, a publicat proză scurtă în Revista de Povestiri, în Revista Argos numărul 12, în primul număr al Revistei iocan, în Revista Apostrof și în antologia Argos numărul 3. În 2016 a debutat în proză cu volumul de povestiri Dincolo de ferestre (Casa de pariuri literare).

Mara Wagner s-a născut în 1975 la Brașov, unde și-a petrecut copilăria. A absolvit Liceul German „Johannes Honterus” din Brașov și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, oraș care a și adoptat-o și unde locuiește în prezent, cu partenerul ei și cei doi copii. Lucrează în presa scrisă ca redactor-șef la o revistă pentru femei și uneori scrie pe blogul personal meandmymonkeys.ro. A debutat în 2017 cu romanul În spatele blocului

Adresa