• „Drumul cunoașterii e de la complicat la simplu” - Alexandru Paleologu

Proiectul fotografic IUBESC, by Marta Popescu și colecția Leda Edge lansează volumul „50 de zile înainte de sinucidere”

Proiectul fotografic IUBESC, by Marta Popescu și colecția Leda Edge lansează volumul „50 de zile înainte de sinucidere”
Nu ești pisică. Nu ai opt vieți de rezervă. De aceea trebuie să trăiești în așa fel încât lumea să își amintească de tine multă vreme după ce vei fi murit. – Stace Kramer
 
Editura Corint lansează vineri, 7 iulie, de la ora 17.00, la Terasa Mega Mall, romanul teen fiction 50 de zile înainte de sinucidere, scris de Stace Kramer, în cadrul colecției Leda Edge. 
 
Romanul de debut al lui Stace Kramer este un semnal de alarmă adresat tinerilor: autoarea abordează cu naturalețe și curaj o temă sensibilă și controversată, printr-o analiză psihologică a generației de azi, ilustrând contradicțiile și spiritul liber specific vârstei. Volumul a avut peste 3.5 milioane de cititori online, iar povestea de bază a servit drept sursă de inspirație pentru jocul Balena albastră, denaturând viziunea autoarei.
 
Alături de partenerii săi, Editura Corint și-a propus să evidențieze puterea internetului, ca factor de manipulare și de influență, unde anonimatul îi protejează pe tineri, oferindu-le posibilități nelimitate. Lansarea își propune să fie o dezbatere și un semnal de alarmă adresat adolescenților care refuză să vorbească despre problemele lor și caută soluții în locuri greșite.
 
Acest volum beneficiază de expertiza doctorului Cristian Andrei, cel care a scris prefața și notelor de subsol. În viitorul apropiat, acesta va organiza o serie de conferințe dedicate adolescenților.
 
În cadrul evenimentului, îi vom avea alături pe:
- Marta Popescu, cu proiectul IUBESC, care va desfășura o sesiune fotografică alături de invitați și public;
- Doctorul Cristian Andrei, care ne va vorbi despre dificultățile întâmpinate de adolescenți și despre percepția lor asupra vieții, fiind influențați și provocați de internet să își demonstreze abilitățile și să își depășească limitele, fără a fi conștienți de consecințe;
- Irina Stoica, vlogger Irina citește;
- Nona Rapotan, cadru didactic și coordonatorul site-ului Bookhub.ro din 2016;
- Irina Ionescu, de la Școala de Valori, partenerii noștri pentru eveniment. Școala de Valori este o organizație non-profit, a cărei viziune este transformarea României într-o societate care generează încredere, echilibru și curaj.
- Lucia Radu-Simota, trainer in educația nonformală și blogger;
- Laura Constantin, de la Henna Journey va oferi invitaților posibilitatea de a-și crea propriul lor tatuaj pornind de la un mesaj care îi inspiră.
- Alexandra Predescu-Șarpe, moderatoare și PR la Editura Corint.
 
Despre autoare
Stace Kramer (nume inspirat din seria de filme horror Saw) este pseudonimul sub care publică tânăra autoare Anastasia Holova. S-a născut în anul 1996, în Rusia. Bestsellerul 50 de zile înainte de sinucidere l-a scris la 16 ani, vârstă pe care o are și eroina cărții. Povestea adolescentei rebele care încearcă să-și găsească drumul în lumea ei fragilă a devenit imediat cunoscută și a cucerit tinerii cititori. 

Adresa