• „Nimic nu se schimbă cu adevărat în dragoste” - Alice Munro

Povești pe Asfalt

Povești pe Asfalt

Pe 1 iunie toate poveştile frumoase se desenează, odată ca niciodată, în cretă pe asfalt.
Copiii au puterea magică de a transforma lumea după bunul plac. Folosindu-şi puterile magice, copiii vor încăleca pe o şa și-or desena poveştile aşa: 

► Locul ideal pentru citit – Cum vă imaginați că arată locul în care v-ar plăcea să citiți cartea preferată? Poate este vorba de un fotoliu confortabil, în culori neașteptate, confecționat din materiale speciale, într-un decor personalizat, feeric? Ar putea fi oare acest loc într-o bibliotecă? Sau în împrejurimile ei?
► Să ne imaginăm orașul viitorului – Care este povestea orașului tău și ce culoare crezi că i s-ar potrivi mai mult? Poate crezi că ai nevoie, pentru a-l construi, de nenumărați roboți de precizie maximă? Te invităm să începi... cu o schiță de idee pe asfalt.
► Cartea preferată – Ți s-a întâmplat să citești sau să răsfoiești la nesfârșit o carte, pentru că ți-a plăcut mult de tot? Ce ai zice dacă ai desena chiar tu personajele care te-au captivat și te-au ținut cu sufletul la gură, peisajele care te-au impresionat și care te-au făcut să te simți mai puternic, mai universal?

Când? 
Pe 1 iunie, în intervalul 15:00 – 17:00 
Unde? 
La Bibilioteca Naţională a României, Bd. Unirii nr. 22 
Cum? 
Se fac echipe de 3-5 copii şi se înscriu în formularul de aici. După trimiterea formularului, în termen de 24 ore, veţi primi mesaj de validare a înscrierii şi programul evenimentului. 

Dragi copii, faceţi echipa, luaţi un adult cu voi şi veniţi să păşim împreună într-o lume magică unde vă aşteaptă surprize plăcute. Tot în cadrul programului, veţi scrie și veţi trimite cărți poștale celor dragi. Partenerii noștri nu vor lăsa nerecompensată activitatea voastră creativă :)

Evenimentul este destinat elevilor din clasele I - VIII şi este organizat de Biblioteca Naţională a României în parteneriat cu Organizaţia Naţională "Cercetaşii României", având susţinerea Cretorom, Editura Arthur şi Romfilatelia.

Adresa