• „Scopul omului e să prefacă materia în bucurie” - Nikos Kazantzakis

„Povești cu scriitoare și copii” la Libraria Book Corner din Cluj

„Povești cu scriitoare și copii” la Libraria Book Corner din Cluj

Joi, 26 februarie, la ora 18.00, la Librăria Book Corner din Cluj-Napoca (Bdul Eroilor nr. 15), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul Poveşti cu scriitoare şi copii, coordonat de Alina Purcaru, apărut în 2014 la Editura Polirom, şi în ediţie digitală.
 
Participă: Miruna Runcan, Mihaela Ursa, Ana Dragu, Alina Purcaru. Moderator: Alex Goldiș.
 
În volumul coordonat de Alina Purcaru, optsprezece poete, prozatoare și eseiste povestesc despre posibilitatea scrisului după apariția copiilor: firesc, uman, cu autenticitatea și curajul confesiunii. Textele vorbesc despre transformări profunde, care au atins și scrisul, despre relația cu lumea din jur, despre reușite și obstacole și nu în ultimul rînd, despre forme de dragoste și atașament – față de copii și față de propriile cărți. O scriitoare care este și mamă e inevitabil pusă în fața unui șir de decizii sensibile, iar Povești cu scriitoare și copii aduce la suprafață optsprezece mărturii despre încercările de fiecare zi, în care scrisul a rămas o prezență vitală, chiar și atunci cînd nu a (mai) fost o prioritate.
 
Autoarele volumului: Svetlana Cârstean, Adina Dabija, Ana Dragu, Domnica Drumea, Cristina Ispas, Luminiţa Marcu, Angela Marinescu, Ştefania Mihalache, Ioana Morpurgo, Viviana Muşa Augusto, Carmen Muşat, Simona Popescu, Adina Rosetti, Miruna Runcan, Georgiana Sârbu, Simona Sora, Mihaela Ursa, Elena Vlădăreanu

Adresa