• „Nu posedăm cu adevărat decât ceea ce putem aștepta” - Anna de Noailles

Povești cu actorii de ieri și de azi - cu Valentin Teodosiu și Gheorghe Florescu

Povești cu actorii de ieri și de azi - cu Valentin Teodosiu și Gheorghe Florescu

Duminică 29 iunie, la ora 17, la cafeneaua Delicatese Florescu din Diverta Băneasa Shopping City (etajul 1), va avea loc o întâlnire cu actorul Valentin Teodosiu.

Împreună cu Gheorghe Florescu, autorul cărții Confesiunile unui cafegiu, marele actor va evoca figurile monștrilor sacri cu care a jucat și pe care i-a cunoscut personal, dar și momente care l-au marcat din viața teatrală și cinematografică de azi. 

Valentin Teodosiu a debutat pe scena Teatrului Nottara in 1977, cu rolul principal din spectacolul Peer Gynt de Henrik Ibsen, iar până azi a jucat în piese de William Shakespeare, Teodor Mazilu, G.B. Shaw, Mihail Bulgakov, B. Șt. Delavrancea, Adrian Lustig și mulți alții. În ultimii ani a început să colaboreze cu mare succes și la producții teatrale independente ale tinerilor dramaturgi și regizori români. 
A apărut la televiziune în spectacole de teatru, în emisiuni, reclame, precum și în spectacole de teatru radiofonic. 
Pe marele ecran a debutat în 1977, cu un rol în filmul Aurel Vlaicu, iar pâna astăzi are la activ 86 de apariții în film. Rolul la care ține cel mai mult este cel al profesorului Nicolae Iorga din Drumeț în calea lupilor (regia Constantin Vaeni). În 2006 a publicat cartea autobiografică Un clovn pentru eternitate

Întâlnirea va fi una cordială, la o cafea proaspăt prăjită în stil armenesc, și se va încheia cu o ședință de autografe oferite de Gheorghe Florescu pe ediția de colecție a volumului său de memorii, apărută în mai 2014 la editura Humanitas.

Se vor depăna povești de altădată despre Toma Caragiu, Amza Pellea, Cornel Coman, Carmen Stănescu și Damian Crîșmaru, Alexandru Giugaru, Ștefan Tapalagă si Sebastian Papaiani, Coca Andronescu și Mihai Fotino, Emil Botta, Radu Beligan și Fory Etterle, dar și istorii mai recente, cu mari artiști pe care au apucat să-i cunoască și generațiile mai tinere și cu care Valentin Teodosiu a împărtășit multe dintre bucuriile scenei. 

Adresa