• „Cel care susține că o căsnicie este o situație definită prin expresia «jumătate-jumătate» nu înțelege nici femeile, nici procentele” - Jackie Mason

„Papesa Ioana” | Sesiune de binecuvântări

„Papesa Ioana” | Sesiune de binecuvântări

Despre Papesa Ioana, o carte de Emmanouil Roidis, Editura Vellant.
Intrare liberă - în baza înscrierii (intră pe site-ul Fundației Calea Victoriei și înscrie-te!)

Papesa Ioana s-a decis să iasă dintre filele cărţii şi să stea de vorbă cu cititorii ei. Şi cum îi plac locurile frumoase şi cu suflet, va descinde în seara zilei de 13 noiembrie, ora 19:00, la Fundatia Calea Victoriei.

Nu va fi singură, nu, nu. O vor însoţi şi vor vorbi: Claudiu Sfirschi Laudat, traducătorul cărţii, Monica Neatu, istoric si lector al fundaţiei Calea Victoriei. Pentru a intra în atmosfera cărţii, Antonia Din, actriţă, va citi, cum numai ea ştie, un fragment din viaţa atât de palpitantă şi de păcătoasă a Ioanei. Maestru de ceremonii, gazda serii – Sandra Ecobescu.

La sfârşit, Papesa vă va binecuvânta. O să vedeţi ce bine vă veţi simţi după aceea. Dacă mai şi citiţi cartea, atunci… ei bine… va fi Raiul pe Pământ. Sau măcar în sufletele voastre.

Vă aşteptăm!

A, staţi, că nu am zis tot. Pe Papesă o puteţi duce în braţe până acasă, graţie reducerii de 30% oferite cu generozitate de Editura Vellant.

Iată câteva vorbe despre carte:

Satiră spumoasă, roman cu măşti, comedie de moravuri şi cea mai iconoclastă viaţă de Papesă scrisă vreodată, textul de faţă îl pune pe Roidis în compania unor Rabelais, Voltaire sau Swift – şi îl face contemporanul nostru. Daca ar trăi astăzi, Emmanouil Roidis ar fi – probabil – activist social şi influencer cu peste 20 000 de fani. Insă în 1866, când a publicat în Grecia Papesa Ioana, tot ce-a reuşit să obţină a fost anatemizarea de către Sfântul Sinod. 

„În râs, şi doar în el, stă diferenţa dintre om şi bestie, şi cu cât râzi mai mult, cu atât eşti mai uman”.

Adresa