• „Tigrul se îmblânzește cu mângăieri, nu cu bățul” - proverb persan

Noi citim, tu citești, eu citesc

Noi citim, tu citești, eu citesc

„Noi citim, tu citești, eu citesc". Un atelier de citit și scris, propus de scriitoarele Ana Maria Sandu și Svetlana Cârstean. Data limită pentru înscriere: 20 mai.

Am auzit de prea multe ori fraza: „Copiii nu citesc”. Poate au motive. Puneți-vă puțin în locul lor și s-ar putea să le dați dreptate. Îi întreabă cineva de ce? Și, mai ales, ce le-ar plăcea? Unde găsesc textele care să le vorbească despre ce-i interesează? Prietenie, iubire, singurătate, diferențe, empatie etc. 

Le propunem celor curioși, cu vîrste între 10-17 ani, o călătorie în care o să le fim șerpași și ghizi. Ne jucăm împreună întîi de-a cititorii, apoi de-a scriitorii. Ne împrietenim cu personaje adolescente celebre (cu Holden Caulfield, de exemplu, din De veghe în lanul de secară, de Salinger) și ne imaginăm cum continuă poveștile lor. Dezbatem, votăm, facem scenarii. Cititul chiar poate să devină antrenant. Vom scrie propriile texte, ca să vedem din interior cum se construiesc lumile ficționale credibile. 

Dacă vă gîndiți cu groază la textele din manuale și dacă vă sperie literatura aceea pe care o știți de la școală, vă ajutăm să o îmblînziți, așa cum face Micul prinț cu vulpea cu care se întîlnește. ȘI așa va fi mai ușor să citiți un text și să discutați despre el. Literatura e despre fiecare dintre noi. 

Ne întîlnim la Cărturești, în perioada 25 mai-15 iunie. Avem trei săptămîni și 7 întîlniri să vă convingem că o librărie poate fi cel mai bun dintre locurile posibile și că niciodată cărțile nu te trădează. A șaptea întîlnire e un bonus și aduce un Special Guest.

Prețul atelierului este de 500 de lei. Înscrierile se fac pînă în data de 15 mai prin mesaj privat pe facebook.

Partenerii noștri sînt librăriile Cărturești, Fundația Friends for Friends și SUB25.

Adresa