• „Cine uită nu merită” - Nicolae Iorga

Movie night by the book – proiecţie „Contact”

Movie night by the book – proiecţie „Contact”

Editura Nemira lansează evenimentele Movie night by the book: în fiecare lună vă invităm la o proiecţie de film în aer liber şi o discuţie despre cartea care a stat la baza lui.

Prima ediţie este dedicată filmului şi cărţii Contact şi are loc pe terasa barului Epic. Moderatorii discuţiei sunt Ana Nicolau şi Andrei Huţuleac. Invitat: Adrian Şonka, astronom.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Filmul Contact a apărut în 1997 şi a fost regizat de Robert Zemeckis. În rolurile principale sunt Jodie Foster ca Dr. Eleanor Arroway şi Matthew McConaughey ca Palmer Joss. Carl Sagan a scris încă din 1979 Contact ca un scenariu de film, împreună cu Ann Druyan, dar, când producţia a fost întârziată, l-a publicat ca roman.

În cartea sa, Carl Sagan pune sub lupă ştiinţa, religia şi politica, elemente care definesc societatea, dar mai ales relaţia dintre ele, privind şi spre rolul lor din viitor. În 1999, o echipă de cercetători, din care face parte şi Dr. Eleanor, descoperă un mesaj venit de la o inteligenţă extraterestră. Acest mesaj ridică multe semne de întrebare şi determină umanitatea să îşi caute locul în univers. 

Eveniment realizat cu sprijinul ProVideo.

Adresa