• „Drumul cunoașterii e de la complicat la simplu” - Alexandru Paleologu

Movie night by the book – proiecţie „Blade Runner”

Movie night by the book – proiecţie „Blade Runner”

Editura Nemira vă invită la a doua ediţie a evenimentelor Movie night by the book: în fiecare lună organizăm o proiecţie de film în aer liber şi o discuţie despre cartea care a stat la baza lui.

Această ediţie este dedicată filmului Blade Runner şi cărţii Visează androizii oi electrice? şi are loc pe terasa barului Epic. Moderatorii discuţiei sunt Ana Nicolau şi Andrei Huţuleac.

Filmul cult Blade Runner a apărut în 1982 şi a fost regizat de Ridley Scott. În rolurile principale sunt Harrison Ford ca Rick Deckard, Rutger Hauer ca Roy Batty şi Edward James Olmos ca Gaff. Nu este o ecranizare exactă, dar, folosind elemente noir, transpune o parte din ideile şi temele abordate de Philip K. Dick în romanul său. Toamna aceasta vom avea parte şi de o continuare, Blade Runner 2049.

Romanul spune o poveste postapocaliptică în care personajul central încearcă să afle ce înseamnă să fii om într-o lume plină de roboţi şi cu multă acţiune. O explorare interesantă a luptei omului cu idei precum real versus ireal, inteligenţă versus deficienţă mentală, emoţii, umanitate şi valorea credinţelor.

Eveniment realizat cu sprijinul ProVideo. Intrarea este liberă.

Adresa