• „Oamenii vor să afle răspunsuri pe căi cât mai comode, dar nu există drumuri pentru regi, cunoașterea trebuie plătită” - Solomon Marcus

Mihail Șișkin în București

Mihail Șișkin în București

Mihail Șișkin, considerat cel mai important autor rus contemporan și singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, revine în București la invitația Curtea Veche Publishing pentru o întâlnire cu publicul și o sesiune de autografe la Ateneul Român.

Intrarea la eveniment este gratuită.

Comparat cu Tolstoi sau Cehov datorită lirismului cărților sale, toate apărute la Curtea Veche Publishing în traducerea doamnei Antoaneta Olteanu, Șișkin priveste scrisul „ca pe un mod de a-ţi salva viaţa”. Scrisorar l-a făcut să devină unul dintre cei mai iubiți scriitori din România, după care au urmat Părul Venerei, Luarea Ismailului și, recent, Paltonul cu gaică.

„Pornind de la revelația că nu poți exprima nimic prin intermediul cuvintelor, începe creația. Scriitorului nu-i mai rămâne nimic altceva decât să facă o minune și să reînvie cuvintele moarte, să le facă vii din nou. Și numai prin aceste cuvinte reînviate poți reuși să vorbești despre iubire”, scrie Șișkin în Paltonul cu gaică, cel mai recent volum publicat în România și prima sa colecție de proze scurte.

Critic al trecutului sovietic, dar și al actualului regim de la Kremlin, scriitorul care locuiește astăzi în Elveția  nu se îndepărtează însă de limba sa și continuă marea tradiție a literaturii ruse, pe care o consideră o „formă netotalitară de existență a conștiinței în Rusia”. Trei dintre cele mai traduse opere ale scriitorului au fost dramatizate și puse în scenă: Luarea Ismailului, la Teatrul MOST, Scrisorar, la Teatrul de Artă din Moscova, iar Părul Venerei la Atelierul „Piotr Fomenko”. Șișkin este unul dintre cei mai probabili candidați ai literaturii ruse contemporane pentru un Premiu Nobel. 

Scriitorul va participa, pe 5 octombrie 2019, la un eveniment în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT. 

Toate cărțile sale sunt disponibile pe curteaveche.ro și vor putea fi achiziționate și în cadrul evenimentului, unde autorul va oferi autografe. Persoanele care au un abonament la Filarmonica George Enescu beneficiază de o reducere de 50% la cărțile scriitorului în ziua evenimentului .

Parteneri: Filarmonica George Enescu, Hotel Cismigiu

Partener monitorizare presă: Klarmedia

Adresa