• „Consecințele mâniei sunt mult mai grave decât cauzele ei” - Marc Aureliu

Miercuri la Takla - Ghiozdanul cu cărți

Miercuri la Takla - Ghiozdanul cu cărți

Există cărți despre care se vorbește doar când apar, timp de câteva săptămâni sau luni, și altele care ne obsedează multă vreme, la care revenim iar și iar. Dincolo de lansări oficiale, de bibliografii și topuri, de premii sau critici, vrem să vorbim despre aceste cărți care ne pun pe gânduri. În ultima miercuri din fiecare lună, Librăria Humanitas Kretzulescu și Centrul „Tudor Vianu” (www.ciscer.ro) al Universității din București vă invită la un club de lectură inedit: o discuție liberă despre cărți, la care vor participa autori, universitari, cititori pasionați, oameni „cu nume” și oameni „în căutarea unui nume”. Dacă lansările vă aduc în atenție noutățile editoriale, iar lecturile publice vă dau ocazia întâlnirii directe cu autorii, clubul nostru vă oferă o panoramă a gândurilor de după lectură.

Miercuri la Takla: în ultima miercuri din fiecare lună, de la ora 18.00, vom discuta, alături de cititori pasionați, despre ceea ce rămâne după cititul cărților, despre bloguri și cărți, despre debuturi de succes, despre grupuri, școli și cenacluri literare.

A patra ediție va avea loc miercuri, 28 iunie, iar tema de discuție va fi „Ghiozdanul cu alte cărți” (despre literatura pentru copii și adolescenți)

Invitați: Laura Câlțea (redactor-șef al Editurii Nemi, blogger) și Florin Bican (scriitor, traducător).

Cărțile dezbătute:

Lemony Snicket - O serie de evenimente nefericite, vol. 1 Înneguratul început (Editura Arthur)
Iulian Tănase - Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat (Editura Nemi - Cărți pentru copii)
Roald Dahl - Marele uriaș prietenos (Editura Arthur)
Mircea Cărtărescu - Enciclopedia zmeilor (Humanitas)
​Salman Rushdie - Harun și marea de povești (Editura Polirom)

Moderatori: Oana Fotache și Magda Răduță, Centrul „Tudor Vianu”.

Adresă de contact pentru feedback și propuneri de teme: miercurilatakla@gmail.ro. Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prealabile pe Eventbook.

Adresa