• „Dacă soțul e înțelept, soția e ascultătoare” - proverb din Indochina

Lectura ca terapie

Lectura ca terapie

Marţi, 29 septembrie, de la ora 18.00, Editura Herald organizează la Ceainăria Cărtureşti Verona un eveniment special în cadrul campaniei „Te așteptăm în librărie”: Lectura ca terapie.

INVITAȚI:

IOANA BÂLDEA CONSTANTINESCU: Scriitor, jurnalist, moderator, producător în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune

TUDOR CĂLIN ZAROJANU: Scriitor, copywriter, jurnalist, realizatorul emisiunii “De ce-aş citi?”

CRISTINA DRĂGULIN: Jurnalist și psiholog clinician, pasionată de lectură și scris, content manager la PsihoShop.ro, inițiatoarea blogului de biblioterapie Stroke.ro 

ALEXANDRA-GEORGIANA ANDREI: PR Manager/Redactor la Hyperliteratura.ro, coautor al cărţii „69 de motive stupide ca să te apuci de citit”

Cărțile sunt instrumente de evoluție și introspecție personală, nu doar instrumente de evadare din cotidian.” - Cristina Drăgulin

Editura Herald vă propune ca marţi, 29 septembrie, în intervalul orar 18:00-20:00, să redescoperiţi frumuseţea cărţilor, la Ceainăria Cărtureşti Verona. Într-o lume agitată, în care informaţiile circulă foarte rapid şi în care suntem înconjuraţi de tot mai multe ecrane, vom antrena un dialog despre modul în care poate lectura să constituie un mod eficient de îmbunătăţire a vieţii cotidiene şi, totodată, de îmbogăţire a minţii şi a sufletului. 

Evenimentul „Lectura ca terapie” face parte din campania Te așteptăm în librărie! (1 august-1 noiembrie) care se află la cea de-a VII-a ediţie şi își propune să creeze un context cultural prietenos pentru a redescoperi cititul și mersul în librărie ca metodă alternativă de îmbunătățire a vieții cotidiene. Anul acesta, campania este animată de sloganul „Citește sănătos! Terapie prin lectură intensivă”, prin care Editura Herald și-a propus să sublinieze beneficiile lecturii pentru publicul larg.

Invitații serii vor fi reprezentanți importanți ai culturii române, oameni care prin munca lor au reuşit să transmită mai departe fascinaţia lecturii, promovând astfel puterea cuvântului scris.

Pentru că cititul este printre puţinele plăceri care aduc beneficii concrete în viaţa de zi cu zi, invitații vor pune pe masă toate motivele pentru care lectura constituie o bună practică de dezvoltare, totodată, şi cei prezenți vor avea ocazia să împărtăşească din experienţă, cum anume se poate utiliza lectura pentru bunăstarea proprie.

„Am identificat până acum 47 de motive pentru care merită să citeşti. Iată câteva dintre ele: ca să te linişteşti că nu eşti nebun sau ciudat sau blestemat; ca să poţi trăi o sută de vieţi; ca să ai un prieten care nu te va trăda niciodată; ca să fii mai deştept; ca să găseşti soluţii la problemele tale şi ale altora; ca să nu te-apuci să inventezi roata, apa caldă sau mersul pe jos; ca să-ţi suporţi mai bine viaţa; ca să afli lucruri fabuloase; ca să te bucuri; ca să te emoţionezi; ca să te amuzi; ca să te simţi bine; ca să fii mai tare decât alţii; ca să progresezi profesional; ca să-ţi găseşti şi să-ţi întreţii pasiuni; ca să te lămureşti că “nicicând n-o fo’ să nu fie cumva.”, declară Tudor Călin Zarojanu

Intrarea la eveniment este gratuită

Adresa