• „Orice fericire e o capodoperă” - Marguerite Yourcenar

Lansarea volumului Reiki. O metodă practică de Mihai Albu

Lansarea volumului  Reiki. O metodă practică de Mihai Albu

Mihai Albu, profesor în Usui Reiki Ryoho, lansează volumul Reiki. O metodă practică, joi 04 decembrie, ora 18.30, în Librăria Cărtureşti-Verona, Demisol - Arhitectură. Alături de autor, la eveniment, vor fi prezenţi: Enikő Simon, trainer, coach, profesor & maestru Reiki (2001), fondator & mentor Asociația Reiki Usui® din Brașov (2006), şi Constantin Dumitru-Palcus, coordonatorul colecţiei Citeşte sănătos, Editura Lifestyle Publishing.

Cartea de faţă oferă pentru prima oară cititorilor din România cea mai cuprinzătoare sinteză de Reiki Tradiţional, Linia Takata. Informaţiile prezentate au fost verificate şi comparate pe mai multe Linii de Iniţiere provenite de la sensei Hawayo Takata. Autorul s-a pregătit direct cu următorii maeştri Reiki: Don Beckett, Rick Bockner, Fokke Brink, Robert Fueston şi este într-un permanent proces de mentoring, de împărtăşire şi verificare de informaţii cu maeştrii Reiki Stephen Comee, James Deacon şi Marcia Halligan.

Reiki: o metodă practică se focalizează pe aplicaţiile practice ale sistemului Usui Reiki Ryoho, aşa cum este predat în cadrul Şcolii de Reiki®, şi cuprinde:
* un index al modurilor în care se poate aplica Reiki în anumite situaţii, completat cu utilizarea Reiki în viaţa de zi cu zi;
* indicaţiile de dietă oferite de către Hawayo Takata; 
* explicarea detaliată, pe planurile fizic şi subtil, a fiecărei poziţii de palme, cu sugestii pentru autotratament şi pentru tratamentul altei persoane; 
* aplicarea altor faţete ale acestui sistem: modalităţi de aplicare şi exersare a Principiilor Reiki, explicarea detaliată a ideogramei Reiki etc.

Imaginea sistemului Usui Reiki Ryoho este întregită de interviurile cu maeştrii iniţiaţi direct de Sensei Takata precum şi cu o istorie a sistemului fondat de Mikao Usui.

Pentru a înlesni alegerea unui practicant sau profesor de Reiki, sunt incluse întrebări şi aspecte de urmărit în acest proces, precum şi un glosar de termeni de specialitate. Etica practicantului de Reiki şi lămurirea anumitor „legende urbane“ legate de Reiki întregesc această lucrare.

Cartea se adresează atât publicului larg (persoane interesate să-şi facă o idee despre Reiki Tradiţional sau care caută un practicant sau un profesor de Reiki), precum şi practicanţilor de Reiki de orice nivel (de la începători la profesori, de la cei care practică Reiki doar în cadru privat, în familie, până la cei care oferă sesiuni de Reiki publicului larg).

Interesat încă din adolescenţă de practicile orientale, în special de metodele de prevenire şi tratament, Mihai Albu a studiat diverse forme de yoga, masaj, shiatsu şi alte terapii care folosesc palmele. Este pasionat de terapii complementare, cu accent pe cele ce folosesc propriul corp (static sau în mişcare) pentru redobândirea şi/sau păstrarea sănătăţii şi vitalităţii precum şi pentru prevenirea şi reducerea stresului. Practică Reiki din 2001 şi este iniţiat ca profesor în Usui Reiki Ryoho din 2006.

Din 2012 este membru al Reiki Preservation Society (SUA), care are ca scop păstrarea şi transmiterea sistemului Usui Reiki Ryoho aşa cum a fost el predat de către Usui → Hayashi → Takata. Tot în acest an a fondat Şcoala de Reiki® pentru a păstra şi promova în România o perspectiva tradiţională a sistemul Usui Reiki Ryoho. În cadrul Şcolii de Reiki®, pe lângă cursurile de instruire, sesiunile de mentoring şi grupurile de practică, practicanţii pot participa şi exersa în cadrul Clinicii Reiki.

„Îl cunosc pe Mihai de mulţi ani. Integritatea, perseverenţa şi devotamentul pentru păstrarea sistemului Reiki sunt în aceeaşi măsură rare şi de admirat. Entuziasmul şi personalitatea lui caldă sunt o adevărată bucurie pentru mine. Mă simt onorat să am o persoană ca Mihai ca elev, coleg şi prieten.” - Robert N. Fueston, M.L.I.S. (Master of Library and Information Science), M.S.O.M. (Master of Science in Oriental Medicine), Maestru/profesor de Reiki şi specialist în acupunctură şi medicină chinezească cu certificare naţională, Fondator al The Reiki Preservation Society (www.TheReikiPreservationSociety.org)

Vă invităm la un dialog incitant cu Mihai Albu în Librăria Cărtureşti-Verona.

Adresa