• „Neștiutoriu gândul omului spre ce menește” - Miron Costin

Lansarea romanului „Partaj”, de Horia Corcheș

Lansarea romanului „Partaj”, de Horia Corcheș

Editura ART și Carturesti Carusel vă învită la lansarea romanului Partaj, în prezența autorului, Horia Corcheș. Invitați: Irina Georgescu, Alina Purcaru, Florin Iaru.

Joi, 20 octombrie, ora 19:00, librăria Cărturești Carusel (Lipscani 55). 

„Ai Facebook? Circulă butada potrivit căreia dacă n-ai Facebook, nu exişti. Se-nţelege, în mediul virtual. Horia Corcheş, autorul romanului pentru copii Istoria lui Răzvan (Editura Art, 2014), trece în liga mare şi propune în noul său roman, Partaj (Editura Art, 2016), o poveste de iubire hrănită din numeroase interfeţe virtuale, certificînd faptul că, pe internet, orice act se consumă rapid; de aici, banalizarea oricărui gest şi dorinţa acută de diversitate.

Romanul lui Corcheş, bazat pe o naraţiune aparent lejeră, conturează tema depersonalizării. Adesea, discursul eroilor săi se hrăneşte din prejudecăţi. Cauterizînd răni încă deschise, asigură controlul asupra vieţii celorlalţi. Cînd oamenii se transformă, la rîndul lor, în obiecte, prin demascarea cotidianului şi a vieţii intime, internetul devine clauza fatală a existenţei, unde totul este posibil, transparent, doar la un clic distanţă.” (Irina Georgescu, Observator Cultural)

Horia Corcheș (n. 11.06.1974, Cluj-Napoca) este absolvent al Facultății de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj. 

Profesor de limba și literatura română, Horia Corcheș debutează editorial în 2008 cu Sonată pentru frumoasa amăruie. Acest volum de poezie este urmat de două romane, Istoria lui Răzvan (Editura Arthur, 2014) și Partaj (Editura ART, 2016). În 2015 Istoria lui Răzvan a fost nominalizată la Gala Bun de Tipar la categoria Carte pentru copii și tineret.

Scrie articole de opinie și de specialitate în Dilema veche, Revista Perspective, Revista Cercurilor de lectură și este membru al juriului Concursului de creație literară Trofeul Arthur și al Concursului de creație literară Locuiește în poveste.

Adresa