• „Muzica exprimă ceva ce nu poate fi spus prin cuvinte, dar care nu poate rămâne sub tăcere” - Victor Hugo

Lansarea proiectul „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”

Lansarea proiectul „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”

Universitatea din București organizează conferința de lansare a proiectului „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”, PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015, realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Granturi SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Evenimentul va avea loc joi, 11 iunie 2015, începând cu ora 15.00, în Sala „Constantin Stoicescu” etaj 1, în incinta Facultății de Drept, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46.

Obiectivul general al proiectului constă în protejarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural scris în domeniul anglisticii din România prin identificarea unui segment documentar (studii de limbă și literatură, manuale de predare a limbii engleze, traducerile și dicționare), din perioada 1750-1940, și digitizarea acestora. Aceste obiecte de patrimoniu vor sprijini promovarea culturii și civilizației engleze în rândul publicului interesat prin intermediul creării unei baze de date și a unui website. Publicul larg și publicul de specialitate vor putea descărca și avea acces gratuit și mobil la 250 de volume din domeniul anglisticii accesând site-ul www.recuperareaanglisticii.ro cât și platforme culturale online. Rezultatul va fi lansarea primei biblioteci on-line în domeniul anglisticii din România.

Sub sloganul „Descoperă, descarcă, citește - oriunde și oricând”, proiectul urmărește să restrângă pericolul de pierdere a identității culturale prin conservarea acestui patrimoniu scris în format digital. Acest lucru va genera creșterea numărului de resurse digitizate, posibilitatea de studiere a limbii și literaturii engleze și va deschide prezentului direcții necesare de predare a limbii și culturii engleze în România. Aceste obiecte de patrimoniu digitizate vor putea reprezenta un nou pas în dezvoltarea unor noi direcții de cercetare. Proiectul își propune să îmbogățească prezența României în portalul cultural Europeana.

Vor participa la prezentarea proiectului reprezentanți ai conducerii Universității din București, în calitate de promotor de proiect, prof. univ. dr. Lidia Vianu și manager de proiect asist. dr. Eliana Ionoaia, precum și ai partenerului, Biblioteca Academiei Române. Întâlnirea va prezenta obiectivele și beneficiile proiectului pentru publicul larg. 

Proiectul „R.A.R.- Recuperarea Anglisticii în România”, PA16-RO12-SGS-3/16.03.2015 este realizat în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române, finanțat prin Granturi SEE, programul „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”.

Parteneri media: Dilema Veche, Observator Cultural, Revista Culturală Timpul, Bookaholic, Fundația Culturală Română, lauracaltea.ro.

 

Adresa