• „Nu posedăm cu adevărat decât ceea ce putem aștepta” - Anna de Noailles

Lansarea cărţii „Sfîrşit de sezon”, de Marius Chivu

Lansarea cărţii „Sfîrşit de sezon”, de Marius Chivu

Joi, 30 octombrie, ora 19.00, la Librăria Cărturești Verona, va avea loc lansarea volumului de povestiri Sfârșit de sezon, semnat de Marius Chivu.

Invitaţi speciali: Mircea Cărtărescu și Jean F. Gavrilă. 

Vizuale, cinematografice, poveștirile ce compun volumul își plasează cu predilecție acțiunea în cotidian: cel al orașului, marcat de însingurare, sau al unei lumi rurale privite cu nostalgie și cu conștiință acută a dispariției sale ineluctabile. Solitari, eroii se caută pe ei înșiși, îl caută pe celălalt, dar cel mai adesea așteaptă ceva: să vina zorii că să plece la spital, să se termine o petrecere pentru a regăsi în pat trupul fierbinte al femeii, să primească un SMS sau un telefon de împăcare... Violența, moartea, par să pândească permanent o existență fragilă, într-un univers în care prietenia și erosul pot construi punți salvatoare între individualități. Cu îndrăzneli de limbaj pe care unii le vor considera șocante, prozele din Sfîrșit de sezon sunt din această perspectivă o elocventă ilustrare a sensibilității contemporane. 
   
Din cuprins: Cel mai departe; În familie; Wyoming; Prin ușile larg deschise; Petrecerea; La vulturul de mare cu peștele în gheare; Domino; Obiecte pierdute; Întoarcerea; Vieni qua!; În fața conchistadorilor. 

 

Adresa