• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Lansare Yasunari Kawabata, „Povestiri de ținut în palmă”

Lansare Yasunari Kawabata, „Povestiri de ținut în palmă”

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 18 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară japoneză dedicată lansării volumui Povestiri de ținut în palmă, de Yasunari Kawabata, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Flavius Florea. 

La eveniment vor participa Cristina Bazavan, jurnalist cultural, Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei și Serban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane. Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii .

În partea a doua a evenimentului, în cadrul atelierului japonez, vom discuta despre un fenomen extrem de popular în Japonia, observarea impresionantului frunziș al toamnei, koyo, un spectacol al naturii din a doua perioadă a anului ce rivalizează cu înflorirea cireșilor din sezonul de primăvară, și despre tehnica picturii în sumi-e, un exercițiu de virtuozitate al artei peisagistice japoneze.

„Kawabata mai degrabă pictează decât scrie. Publicate inițial în reviste, aceste povestiri sunt adevărate petale risipite dintr-un buchet, alcătuind o simfonie de parfumuri și culori ce ne permite să reconstituim toată paleta primului scriitor japonez care a primit Premiul Nobel, în 1968. Maestru al stilului auster, adept al fragmentarului, Kawabata își farmecă încă o dată cititorii.” – Le Temps

Eveniment desfășurat în parteneriat cu Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru“ și cu Fundația Calea Victoriei. Accesul este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

Povestiri de ținut în palmă, de Yasunari Kawabata, un volum recomandat de bookblog.ro și Radio România Cultural.

Adresa