• „Cine nu-şi cunoaşte preţul, nu-l cunoaşte nici pe al altuia” - proverb armean

Lansare „Vicky, nu Victoria” la Cărturești Verona

Lansare „Vicky, nu Victoria” la Cărturești Verona

Joi, 25 februarie, de la ora 19.30, Librăria Cărturești și Editura Herg Benet vă invită la o întâlnire cu Vicky, Cristina Nemerovschi și invitații lor speciali. Discuții, lecturi, autografe și surprize!

„Vicky e un om cu totul special și nu cred că povestea ei e o ficțiune. Sunt sigură că mai există astfel de oameni în această lume măcinată de răutate și ură. Încă mai există oameni cu o minte deschisă, puternică, capabili să înțeleagă de la o vârstă fragedă ce e bine și ce e rău, ce e corect și de ce. Oameni de la care începe schimbarea despre care vorbește toată lumea și care prin puterea exemplului reușesc să-i schimbe și pe ceilalți. Sau măcar să le dea un imbold sănătos.” (http://cititoriferoce.weebly.com/blog/cristina-nemerovschi-vicky-nu-victoria)

Vicky, nu Victoria e un microunivers ce încorporează caracteristicile unui macrocosmos corupt și-n plin proces de putrefacție. Știm că literatura nu schimbă lumea ca și cum ai bate din palme, dar stilul Cristinei Nemerovschi are capacitatea de a constitui un wake up call pentru un procent, fie el minuscul, de coruptibili.” (http://haipecarti.blogspot.ro/2015/11/vicky-nu-victoria.html?spref=fb)

Vicky, nu Victoria e despre revoltă, și subliniază clar că doar cei inteligenți se pot revolta, pentru că vor mai mult, vor altceva și sunt dispuși să străbată Lumea pentru a obține ce-și doresc. Vicky reprezintă materializarea nemulțumirilor, fricilor, teribilismului, revoltei, dorințelor, ispitelor adolescentine.” (http://goodread.ro/recenzie-vicky-nu-victoria-de-cristina-nemerovschi/)

„Vicky e un mare FUCK YOU la adresa societății și a principiilor de mult demodate. Vicky, nu Victoria este acel gen de carte pe care trebuie să o (re)citești când simți că te-ai pierdut și că nimic nu mai are sens. Te va ajuta, îți promit!” (http://catrinaionescu.blogspot.ro/2015/11/vicky-nu-victoria-recenzie.html)

„Eseul scris de Coco despre Vicky în ora de engleză m-a făcut şi pe mine să plâng, mi-am şters ochii cu mâneca hanoracului roz şi am citit mai departe, că na, să te ţină în suspans e una dintre cele mai mari calităţi ale lui Nemerovschi.” (http://lacrimadebarbat.blogspot.ro/2015/10/tu-chiar-crezi-ca-exista-viitor.html?spref=fb)

Adresa