• „Cine gândește puțin, se înșală mult” - Leonardo da Vinci

Lansare „Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris

Lansare „Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris

Editura Humanitas Fiction vă invită joi, 29 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris, tradus în limba română de Luana Schidu, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu. 

Roman bazat pe incredibila poveste adevărată a slovacului Lale Sokolov, tatuator la Auschwitz-Birkenau și a Gitei, femeia pe care a iubit-o, cartea lui Heather Morris s-a vândut în peste un milion de exemplare în doar nouă luni de la apariție (ianuarie-septembrie 2018).

Un milion de exemplare vândute în nouă luni de la apariție, între ianuarie și septembrie 2018 • Romanul cel mai bine vândut în Marea Britanie și Irlanda în 2018 • Bestseller în SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia, Ungaria etc. • 25 de săptămâni în top 10 Sunday Times • Bestseller Amazon, New York TimesSaturday TimesThe Irish TimesThe Northern Eco • Carte tradusă în peste 35 de țari • În curs de adaptare TV.

Tatuatorul de la Auschwitz se bazează pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albăstrui tatuate pe brațele prizonierilor, femei și bărbați deopotrivă. Când lui Lale i se oferă ocazia de a fi Tätowierer la Auschwitz, tânărul evreu slovac înțelege că aceasta poate fi șansa lui să supraviețuiască, deși trebuie să-și înțepe până la sânge semenii, act pe care îl resimte ca pe o dureroasă profanare. De la masa la care lucrează, nici nu i se permite să ridice capul spre cei al căror destin îl pecetluiește astfel. Dar într-o zi reușește să surprindă privirea unei tinere al cărei nume îl află în cele din urmă: Gita.

Cerul plumburiu apăsă greu pe umerii femeilor care stau la rând să le fie tatuate brațele. După aceea nu vor mai fi femei, vor fi numere – fără sentimente, fără nume, fără visuri. Lale, tatuatorul de la Auschwitz, le simte durerea, dar e neputincios. Se agață cu toată forța inimii de un gând care nu-l părăsește: trebuie să supraviețuiască, orice ar fi. A primit sarcina să tatueze prizonierii, evrei ca el. Furia, revolta și dorința de a trăi se înfruntă în sufletul lui.  Dar într-o zi privește pentru o clipită în ochii unei fete și află că o chemă Gita. Atât e de ajuns ca ea să devină raza de lumină care îl conduce în întunericul nesfârșit. Tânăra nu vrea să spună mai nimic despre sine, de parcă nesiguranța viitorului pune sub semnul întrebării chiar și existența trecutului. Iubirea plăpândă se înfiripă în cele mai vitrege condiții, iar Lale îi face Gitei o promisiune: va veni o vreme în care vor fi liberi, învingând ororile lagărului și însăși moartea.

Vor prezenta cartea criticul literar Tania Radu, alături de scriitorii și jurnaliștii Ioana Bâldea Constantinescu și Radu Paraschivescu. Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii.

Romanul Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris este recomandat de Blogul unei cititoare de cursă lungă și de RADIO GUERRILLA.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealibile prin eventbook.

Adresa