• „Tigrul se îmblânzește cu mângăieri, nu cu bățul” - proverb persan

Lansare „Sonata Gustav”, de Rose Tremain

Lansare „Sonata Gustav”, de Rose Tremain

Editura Humanitas Fiction vă invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) miercuri, 27 martie, ora 19.00, la lansarea romanului Sonata Gustav, de Rose Tremain, recent apărut în colecția „Raftul Denisei”, coordonată de Denisa Comănescu, traducerea fiind semnată de Veronica D. Niculescu. 

Roman despre prietenie și nevoia de iubire, despre binele imens și răul de neiertat care se pot ascunde în cele mai mărunte gesturi, Sonata Gustav a câștigat în 2017, National Jewish Book Award în SUA și South Bank Sky Arts Award in Marea Britanie, fost finalist la Costa Novel Award (2016), Walter Scott Prize (2017), Royal Society of Literature Ondaatje Prize (2017) și nominalizat la Women Prize for Fiction (2017) și International Dublin Literary Award (2018 ), fiind tradus în peste 30 de țări. 

Vor vorbi despre carte scriitorii și jurnaliștii culturali Ioana Bâldea Constantinescu și Cristian Pătrășconiu și criticul literar Simona Preda.  În partea a doua a evenimentului, actrița Eliza Păuna va citi câteva fragmente din volum. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Sonata Gustav e un roman de o frumusețe extraordinară, dureroasă, o poveste despre o iubire profundă, în antiteză cu atâtea relații eșuate, și despre conflictul dintre pasiune și stăpânirea de sine. Rose Tremain este unul dintre cei mai buni scriitori britanici, iar acest roman strălucit merită să ajungă la câți mai mulți cititori.“ – Salman Rushdie

Sonata Gustav, de Rose Tremain este recomandată de Radio România Cultural.

Un eveniment susținut de British Council Romania. Accesul este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Adresa