• „Din vârful degetelor începe întotdeauna lumea nevăzută a celor care au învăţat să viseze…” - Mihai Măniuţiu

Lansare „Povestea asta este despre Sarah”, de Pauline Delabroy–Allard

Lansare „Povestea asta este despre Sarah”,  de  Pauline Delabroy–Allard

Pauline Delabroy–Allard, câștigătoarea Premiului Goncourt – Alegerea României 2018, vine în București invitată de Institutul Francez şi de Editura Humanitas Fiction.

Editura Humanitas Fiction  vă invită joi, 31 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu scriitoarea franceză, prilejuită de lansarea romanului Povestea asta este despre Sarah, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Despinei Jderu. 

La lansare vor participa, alături de Pauline Delabroy–Allard, Prof.dr.habil. Lidia Cotea, Directorul Departamentului de Limba și Literatura Franceză al Facultății de Limbi și Liberatură Străine, Universitatea București, Despina Jderu, Președinte al Juriului Goncourt al Universității din București, traducătoarea romanului și Simona Preda, critic literar. Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. 

Discuția se va desfășura în limbile română şi franceză,cu traducere în limba română, și va cuprinde, de asemenea, o sesiune de întrebări şi răspunsuri precum și o sesiune de autografe.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

Încununat cu șapte premii literare și nominalizat la Premiul Goncourt în 2018, Povestea asta este despre Sarah, romanul de debut al tinerei scriitoare Pauline Delabroy-Allard cunoaște un succes remarcabil, bucurându-se în Franța de o receptare critică entuziastă și fiind deja tradus în peste zece limbi. În străinătate, a obținut, în 2018, Premiul Goncourt – Alegerea României și Premiul Goncourt – Alegerea Poloniei, iar în 2019, Premiul Goncourt – Alegerea Elveției. 

Romanul Povestea asta este despre Sarah, de Pauline Delabroy-Allard este recomandat de Literomania și de RFI Romania.

Adresa