• „Cine gândește puțin, se înșală mult” - Leonardo da Vinci

Lansare, master class & autografe desenate cu Ileana Surducan la Cărturești

Lansare, master class & autografe desenate cu Ileana Surducan la Cărturești

Joi, 29 octombrie, de la ora 19:00, Editura Vellant lansează o nouă carte în colecția „Pasărea Măiastră”, un proiect editorial dedicat promovării basmelor și ilustrațiilor românești. Una dintre cele mai cunoscute povești ale lui Ion Creanga‚ Fata babei și fata moșneagului este pusă acum într-o lumină nouă de Ileana Surducan‚ ilustratoare‚ ceramistă și creatoare de bandă desenată din Cluj-Napoca. Ileana va vorbi despre proiect alături de jurnalista Eli Bădică și de coordonatoarea colecției, Simona Radu-Răuță.

Pentru cei interesați de tehnici alternative în ilustrația de carte, lansarea va începe mai devreme, cu un Master Class pe această temă ținut de Ileana Surducan de la ora 18:30. Accesul la curs este gratuit, însă locurile sunt limitate. Pentru rezervări, scrieți-ne la ✉ inscrieri@carturesti.net ✉ 

O povestea despre faptă și răsplată publicată acum aproape 140 de ani, Fata babei și fata moșneagului a prins viață din nou într-o potrivire ingenioasă de figurine din ceramică‚ decoruri elaborate din hârtie‚ fotografii‚ colaje și ilustrații inedite. Ileana Surducan a lucrat la proiect mai bine de un an, realizând manual atât personajele din ceramică, cât și decorul, până în cele mai mărunte detalii. Din 29 octombrie, toate aceste elemente vor fi expuse în Mansarda Cărturești Verona în cadrul unor casete care redau scene din carte.

Adresa