• „Toți bărbații fac greșeli, doar că cei însurați află mai repede că le-au făcut” - Red Skelton

Lansare „Marea carte a inumanităţii”

Lansare „Marea carte a inumanităţii”

Editura Humanitas vă invită miercuri, 3 februarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la o fascinantă dezbatere cu Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu şi Radu Paraschivescu despre Marea carte a inumanităţii. O istorie a ororilor în 100 de episoade, de Matthew White, recent apărută la Editura Humanitas, în colecţia Istorie. Dezbaterea va fi moderată de Dan Flonta.

„Cartea asta mi-a schimbat ideile despre om și istorie. E vorba despre jumătate de miliard de oameni pieriți de mâna omului în ultimele două milenii și ceva. Noi, cei care n-am trecut printr-un război, suntem privilegiații absoluți ai umanității. O carte care merită și trebuie citită.” – Mircea Cărtărescu

Deşi are în spate un efort enorm de documentare, cartea nu sacrifică fluenţa naraţiunii pe altarul discursului academic. Mathew White ştie să povestească despre oameni şi locuri şi să ofere statistici fără să rămână împotmolit în ele. Nu ţine predici, ci lasă faptele să vorbească şi se mărgineşte să condamne barbaria cu armele ironiei, de vreme ce inumanitatea, laitmotivul acestei istorii a umanităţii, transpare de la sine.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de e-mail cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 80 de locuri disponibile, pana la data de 3 februarie, ora 18.30.

Adresa