• „Cine nu a găsit prilejul în sine nu găsește nici în jurul său marile prilejuri” - Constantin Noica

Lansare „Intuiționista”, de Colson Whitehead

Lansare „Intuiționista”, de Colson Whitehead

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 22 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bld. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea romanului Intuiționista, de Colson Whitehead, unul din cei mai apreciați scriitori americani contemporani, câștigător al Premiului Pulitzer în 2017. 

Recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, Intuiționista îi are ca protagoniști pe inspectorii de ascensoare dintr-un oraș american semănând cu New Yorkul, într-o perioadă nedefinită. Whitehead creează o lume perfect credibilă pornind de la elemente aparent neverosimile, un fel de labirint borgesian în care strălucește Lila Mae Watson, una dintre cele mai fascinante eroine din ficțiunea contemporană.

Vor vorbi despre carte Justina Bandol, traducătoarea romanului, Ana-Maria Caia și Alina Purcaru, scriitoare și George Volceanov, traducător și profesor de anglistică. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

Colson Whitehead, autor al romanui Ruta subterană, încununat cu Pulitzer Prize în 2017 și tradus în peste 40 de țări, a avut un debut fulminant, ingenios și de o originalitate izbitoare. 

Intuiționista a apărut în 1999 și a fost comparat cu Catch-22, de Joseph Heller, V, de Thomas Pynchon și Ochiul cel mai albastru, de Toni Morrison. A primit Quality Paperback Book Club New Voices Award și a fost finalist la PEN/Hemingway Award. 
----------
Alegorie a rasei, a societății moderne, sau pur și simplu a naturii umane, cartea jonglează cu procedee stilistice și structurale ale romanului noir, ale genului detectivistic, ale criticii sociale naturaliste, chiar ale distopiei.

Intuiționista, de Colson Whitedead, un roman citit RADIO GUERRILLA.

Adresa