• „Quand on n’aime pas trop, on n’aime assez” - Bussy-Rabutin

Lansare „Grădina de piatră”, de Nikos Kazantzakis

Lansare „Grădina de piatră”, de Nikos Kazantzakis

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 23 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la o seară dedicată scriitorului Nikos Kazantzakis și lansării romanului Grădina de piatră, tradus în limba română de Alexandra Medrea-Danciu și apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

Scris în limba franceză la Egina, în 1936, la întoarcerea din călătoria în Extremul Orient, Grădina de piatră este primul mare roman semnat de Kazantzakis înainte de emblematicul „Viața și peripețiile lui Alexis Zorba“. 

Amestec de jurnal, roman psihologic și de idei și poem, Grădina de piatră tratează deja teme majore ale literaturii lui Kazantzakis —lupta și concilierea contrariilor, ilustrate exemplar de contrastul între surâsul imobil al lui Buddha sau splendidele grădini japoneze ce surprind eternitatea în grăunțele de nisip și efervescența modernizării Chinei și Japoniei. 

Vor prezenta cartea Elena Lazăr, traducătoare, editor și specialist în literatură greacă contemporană, Luminița Bălan, traducătoare, profesor universitar și directorul Institutul Confucius, Universitatea din Bucureşti și  Simona Preda, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Raluca Popescu, redactor-șef al Editurii Humanitas Fiction.

Romanul Grădina de piatră, de Nikos Kazantzakis este recomandat de bookblog.ro și Radio România Cultural.

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.

Adresa