• „Să trăiești pentru alții înseamnă să te minți pe tine însuți” - (Mona Lisa Smile)

Lansare „Dumnezeul lucrurilor mărunte”, de Arundhati Roy

Lansare „Dumnezeul lucrurilor mărunte”, de Arundhati Roy

Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 19 septembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38), la lansarea romanului Dumnezeul lucrurilor mărunte, de Arundhati Roy, roman recompensat cu Booker Prize în 1997, tradus în peste 40 de limbi, apărut în colecția „Raftul Denisei” coordonată de Denisa Comănescu.

Prin amestecul de exotism, misticism și istorie indiană, prin erotismul intens inserat în peisajul unei societăți fracturate în caste și condiționate de prejudecăți religioase, prin intensitatea poetică a limbajului și inventivitatea explozivă a stilului, romanul „Dumnezeul lucrurilor mărunte“ s-a bucurat de un imens succes, devenind una din cărțile de referință ale literaturii contemporane.

La eveniment vor vorbi Laura Câlțea, filolog, deținătoarea Blogul unei cititoare de cursă lungă, Ana-Maria Caia, jurnalistă și Cosmin Ciotloș, critic literar. Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii.

Arundhati Roy este prima scriitoare indiană care a câștigat Booker Prize. Premiul i-a fost acordat pentru romanul de debut, Dumnezeul lucrurilor mărunte. În 2017, Roy a publicat al doilea roman, The Ministry of Utmost Happiness, nominalizat la Man Booker Prize și finalist al National Book Critics Circle Award, aflat în curs de traducere în colecția „Raftul Denisei“ a Editurii Humanitas Fiction.

Romanul Dumnezeul lucrurilor mărunte este recomandat de Bookhub.ro și Radio Gold FM Romania.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Adresa