• „Există în oameni mai multe lucruri de admirat decât de dispreţuit” - Albert Camus

Lansare „Dincolo de portocali” la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Lansare „Dincolo de portocali” la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Joi, 19 martie, ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda lansării romanului Dincolo de portocali de Ioana Bâldea Constantinescu.

La eveniment, vor participa alături de autoare Marius Tudosiei, jurnalist, prezentator TV, om de marketing şi băcan, Radu Paraschivescu, scriitor şi editor, şi Lidia Bodea, director general Editura Humanitas.

Un tânăr scriitor, personaj-cheie și maestru de ceremonii retras din propriu-i spectacol, se hotărăște să dispară pentru o vreme și lasă astfel în urmă un enigmatic manuscris, ajuns, deloc întâmplător, în posesia fratelui său. Pornind pe firul fragil al recuperării acestei absențe, Ioana Bâldea Constantinescu reușește în Dincolo de portocali un excelent roman de debut în care, din timpuri și spații diferite, din memorie sau din imaginație, fiecare personaj, fiecare întâmplare, fiecare detaliu devin indicii esențiale pentru regăsirea fratelui pierdut: o poveste de dragoste a zilelor noastre, iubirea imposibilă dintre o prințesă creștină și un cuceritor maur în decorul Seviliei de secol VIII, o miss Havisham reinventată, aventurile unui țar pasionat de gastronomie și plecat în lume pe un vapor-restaurant, peisaje exotice, combinații rafinate de gusturi și arome. Și, ascunsă bine printre paginile cărții, o grădină cu nouă rânduri de portocali, sfidând granița dintre realitate și ficțiune, numai bună pentru ca, la rându-i, cititorul să se ascundă în ea.

Adresa