• „Cine gândește puțin, se înșală mult” - Leonardo da Vinci

Lansare de carte: „Trei” de Sorin Gherguţ, ilustraţii de Nicolae Comănescu

Lansare de carte: „Trei” de Sorin Gherguţ, ilustraţii de Nicolae Comănescu

Vineri, 11 martie, de la ora 18:30, vă invităm în Cafe Verona să povestim în Trei despre poezie, pictură şi ironie. Vă invităm la dialog alături de Sorin Gherguț, Nicolae Comănescu, Dan Popescu şi Florin Bican.

Sorin Gherguț (n.1973, București) a mai publicat volumele de versuri Time Out (Editura Timpul, Iași, 1998) și Orice. uverturi și reziduuri (Editura Pandora M - Grupul editorial Trei, București, 2011). A mai fost tradus în cehă, turcă și suedeză. A tradus în română proză de William Burroughs (Prînzul dezgolit, Junky) Charles Bukowski (Poșta), Paul Auster (Mr.Vertigo) și Bob Dylan (Tarantula). Este absolvent al Facultăţii de Litere de la Universitatea Bucureşti, secţia română-franceză, şi al masteratului de lingvistică teoretică de la aceeaşi universitate.

Nicolae Comănescu s-a născut pe 14 noiembrie 1968 în Pitești. Comănescu înființează alături de Dumitru Gorzo, Alina Pențac, Angela Bontaș, Alina Buga, Florin Tudor și Mona Vătămanu, grupul Rostopasca de factură neo-dada, cu care expune aproape cinci ani. După destrămarea grupului, Comănescu continuă să picteze și să participe la expoziții în România și în Germania, fiind una dintre cele mai apreciate şi vizibile personalităţi ale artei plastice cotemporane. În 2011 i se organizează la Muzeul Național de Artă Contemporană prima expoziție retrospectivă, intitulată Berceni.

Adresa