• „God respects us when we work, but he loves us when we dance” - Les Blanc

Lansare de carte „Oriunde mă duc, numai de mine dau”

Lansare de carte „Oriunde mă duc, numai de mine dau”

Vineri, pe 6 martie, Oradea îl sărbătoreşte pe Valentin Nicolau: de la ora 18.30 lansăm la Humanitas Oradea volumul Oriunde mă duc numai de mine dau, iar de la 20.00, Teatrul Art Emotion prezintă în premieră pe ţară piesa Aplauze pentru Lena, la Crown Pub.

De la ora 18.30 vă invităm la librăria Humanitas din centrul oraşului pentru lansarea volumului Oriunde mă duc, numai de mine dau, care cuprinde 3 „vise într-un act” şi eseul „Un teatru al cunoaşterii interioare”. Invitaţii sunt criticul de teatru Elisabeta Pop, Mircea Pricăjan, critic literar la Revista Familia şi actorul Sebastian Lupu.

Apoi ne mutăm la Crown Pub, pe strada Teatrului, unde se pune în scenă pentru prima oară piesa Aplauze pentru Lena, din volumul Poveşti din al nouălea cer, apărut la Nemira în 2012. Vor interpreta Mirela şi Sebastian Lupu, în regia, scenografia şi ilustraţia muzicală a lui Andrei Mihalache.

Vă aşteptăm vineri, alături de noi, într-o seară pentru toţi iubitorii de teatru şi de literatură, în general, de teatrul şi de literatura lui Valentin Nicolau în particular.

Oriunde mă duc, numai de mine dau (Nemira, 2015) este un volum de texte dramatice la care Valentin Nicolau lucra in clipa când timpul n-a mai avut răbdare. Cartea, pe care n-a mai apucat s-o vadă tipărită, cuprinde trei „vise într-un act”, precum şi eseul „Un teatru al cunoaşterii interioare”, în care se regăseşte crezul autorului despre arta teatrului.

„Viaţa cere uitare. Ca să ne aducem aminte, trebuie ca înainte să fi uitat. Forţa a tot ce este viu este uitarea. Memoria noastră funcţioneaza precum o rană: cu cât îi rupi coaja mai des, cu atât cicatricea creşte şi-ţi va reaminti durerea. De aceea, repovestim aceleaşi poveşti. Dar şi pentru că nu le inţelegem. Ceva înţeles nu mai este repetat, odată priceput, cuvântul este redus la tăcere. În interiorul tăcerii îşi face loc adevărul, devenind şi spaţiul aducerii aminte. Ne vom aminti doar ceea ce este încă prezent şi, totuşi, uitat.” - Valentin Nicolau

Adresa