• „Există în oameni mai multe lucruri de admirat decât de dispreţuit” - Albert Camus

Lansare de carte: „În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea”

Lansare de carte: „În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea”

Editura Corint lansează vineri, 6 martie 2015, ora 14.00, la Librăria Mihai Eminescu din Bucureşti (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 16), volumul lui Guido Barella În căutarea victimelor comunismului. Povestea lui Marius Oprea (traducere din limba italiană de Cristina Andrei, prefaţă de Emil Hurezeanu, postaţă de Marius Oprea). 

Vor lua cuvântul: Marius Oprea, Lucia Hossu.Longin, Emil Constantinescu.

„Marius Oprea este un arheolog unic în felul său. Disident al epocii Ceauşescu şi fondator al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, el «cerne» România în căutarea istoriei care nu se uită, dar care, de decenii, este trecută sub tăcere, a martorilor care astăzi sunt din ce în ce mai puţini.“ (vaticaninsider.la stampa.it)

„Marius Oprea a avut curajul, asumându-şi un risc deloc neglijabil pentru el şi familia lui, să descâlcească modul în care Securitatea, privatizându-se, şi-a întins tentaculele până în cele mai ascunse cotloane ale puterii.“ (Dennis Deletant)

„Scrisă într-un stil jurnalistic, cartea lui Guido Barella, alcătuită dintr-un colaj de interviuri şi mărturisiri ale lui Marius Oprea şi ale colaboratorilor săi, este un tablou sugestiv al regimului Ceauşescu, definit mai ales prin represiunea care însemna execuţii sumare, gropi comune, închisori politice, familii şantajate permanent, o poliţie politică ameninţând iminent, fără milă – o imagine care şi astăzi a rămas întipărită în mentalul colectiv.“ (Luca Menichetti, www.lankelot.eu)

Guido Barella, născut la Udine, este jurnalist la cotidianul Il Piccolo din Trieste. A avut trei mandate de consilier naţional al Asociaţiei Jurnaliştilor. Din întâlnirea sa cu Marius Oprea s-au născut deopotrivă o mare prietenie, dar şi prilejuri nenumărate de a povesti o aventură profundă, ale cărei rădăcini se află în istoria Europei şi în ticăloşia totalitaris­mului.

Adresa