• „Unde-i multă ezitare e greu de ştiut momentul potrivit” - Pindar

Lansare de carte Foto Splendid, Colecția Costică Acsinte, vol 1: Viața socială

Lansare de carte Foto Splendid, Colecția Costică Acsinte, vol 1: Viața socială

Sâmbătă, 16 mai, de la ora 17.00, la Photo România Festival, Cluj, va avea loc lansarea volumului Foto Splendid, Colecția Costică Acsinte, vol 1: Viața socială.

Pentru istoria socială, Arhiva Acsinte e curată comoară. La fel, pentru istoria Bărăganului, destul de săracă în astfel de mărturii.
— Filip-Lucian Iorga, istoric

Ce vedem nu sunt niște fotografii, ci o radiografie a unor suflete și a unor timpuri, o adevărată analiză cu nimic mai prejos realizată decât a celor mai importanți romancieri ai lumii…
— Dinu Lazăr, fotograf

Acsinte a primit în dar, pentru fiecare cadru, o clipă din viața fiecăruia. Noi însă, noi avem șansa de a privi în trecut peste generații, de a contempla la cei care am fost și la cei care am devenit.
— Bădoiu Andrei, chimist

Salut apariția unui astfel de album și să sper că, privind înapoi, ne vom orienta curând mai bine și către înainte, mai ales în acestă epocă, în care banalul tinde să ia cu brio locul convingerilor profunde.
— Țintă Cristina, editor foto4all.ro

Plăcuțele de sticlă care ne-au rămas de la Costică Acsinte recompun din cioburi, ca într-un joc de copii, o lume care nu mai e, o lume străină de noi pentru că timpul ei se rostogolea mai încet.
— Anca-Maria Pănoiu, etnolog

Acsinte este un portretist cu ritualuri simple: o pânză simplă ici, dincolo un scaun, un lințoi cu un desen aproape șters… totul ascuns în argintul încă protejat de emulsii ce nu au putut sensibiliza „oamenii noi“.
— Constantinescu Nicolae, arhitect informațional, kosson.ro

Colecția Costică Acsinte este o lecție de fotografie, de modestie și de dăruire.
— Vasile Dorolți, fotograf

Toți oamenii care au trecut prin studioul fotografului, Foto-Splendid Acsinte, merită recunoștință veșnică pentru răbdare, postură, pentru felul în care s-au pregătit să lase istorie.
— Constantin Nimigean, editor oitzarisme.ro

This album is about the life of people in all their glory, a photographic ecstasy, a true ontology quest, not just a remember.
— Beatrice Popa, producător TV

Lifted free of memory and laid before us, the people of Costică Acsinte’s dead Slobozia now become finally visible as undying form, assembled from light and the things of their perishable world by Costică Acsinte’s immortalizing hand and eye.
— Jonathan Morse, profesor

Priviți cum un colț de lume modestă se miră la fotograf…
— Răzvan Ciucă, muzeograf

Adresa