• „Trebuie să vă obișnuiți cu viața și să învățați să râdeți” - W.A. Mozart

Lansare „Dănilă Prepeleac” ilustrat de Vali Petridean

Lansare „Dănilă Prepeleac” ilustrat de Vali Petridean

Joi, 9 aprilie, de la ora 18:30, în Ceainăria Cărturești Verona, Vellant lansează o nouă carte în colecția „Pasărea Măiastră”, un proiect editorial dedicat promovării basmelor și ilustrațiilor românești. Dănilă Prepeleac, de Ion Creangă, este cel de-al șaselea titlu al colecției și a fost reinterpretat vizual de artistul Vali Petridean.

Despre noul volum vor povesti alături de Vali Petridean, Gianina Corondan, Dan Tudoroiu și Simona Radu Răuță, coordonatorul colecției la Vellant. Până pe 16 aprilie, pereții ceainăriei Cărturești vor găzdui planșe ale ilustrațiilor incluse în carte. 

Cunoscut publicului pentru ilustrațiile volumelor de poezie semnate de Iv cel naiv la Vellant, Vali Petridean are o istorie de 15 ani în publicitate și a fost publicat de două ori în catalogul Lürzer. A studiat sculptura în facultate, dar nu s-a oprit niciodată din desenat. Așa a ajuns să lucreze în advertising, de la art director la group-creative, iar mai apoi ca freelancer. Cap de familie și tată a trei copii, Vali a găsit chiar acasă inspirația pentru ilustrarea personajelor din povestea lui Dănilă Prepeleac. 

Erau odată într-un sat doi fraţi: cel mai mare era harnic, grijuliu şi chiabur, iar cel mai mic, Dănilă, era nechibzuit şi sărac. Într-o zi, cel mare, sătul să-i împrumute carul fratelui mai mic, îl sfătuieşte pe Dănilă să meargă la iarmaroc să schimbe cei doi boi mândri pe care îi avea pe un car şi doi boi mai mici. Aşa încep peripeţiile lui Dănilă Prepeleac, târguiala cu trecătorii, încercările la care îl supun dracii, dialogurile spumoase, toate povestite cu umor de Ion Creangă şi ilustrate cu multă imaginaţie de Vali Petridean. Povestea lui Danilă Prepeleac se desfăşoară în 32 de pagini minunat ilustrate de Vali Petridean şi reprezintă un cadou perfect pentru micii şi marii cititori de poveşti ilustrate. 

Colecția „Pasărea Măiastră” este un proiect editorial care îşi propune să îmbrace poveştile vechi româneşti în haine noi. Până în prezent, în colecție au apărut: Povestea lui Harap-Alb (cu ilustrații de Cristiana Radu), Făt-Frumos din Lacrimă (cu ilustrații de Nura El-Sayed), Zâna Zorilor (cu ilustrații de Mădălina Andronic), Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte (cu ilustrații de Maria Surducan), Greuceanu (cu ilustrații de Alexandru Ciubotariu) și Dănilă Prepeleac (cu ilustrații de Vali Petridean). Urmează să apară Fata babei și fata moșneagului (cu ilustrații de Ileana Surducan) și Palatul de cleștar (cu ilustrații de Loreta Isac).

Adresa