• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Lansare „Cox sau Mersul timpului”, de Cristoph Ransmayr

Lansare „Cox sau Mersul timpului”, de Cristoph Ransmayr

Editura Humanitas Fiction vă aşteaptă miercuri, 26 septembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38), la lansarea romanului Cox sau Mersul timpului, de Cristoph Ransmayr, cea mai importantă voce a literaturii contemporane de limbă germană, apărut în colecția „Raftul Denisei“ la Editura Humanitas Fiction. 

Pe fundalul Chinei secolului al XVIII-lea, cu tablouri ce zugrăvesc fastul imperial, rafinamentul sadic al execuțiilor ori strălucirea metalică a râurilor otrăvite cu mercur, Christoph Ransmayr ne oferă un roman magistral, stratificat tematic: de la stranietatea unei lumi exotice dominate de frică și experiențele extreme de durere și clarificare interioară, până la o reflecție filozofică asupra timpului.

La eveniment vor vorbi Thomas Kloiber, directorul Forumului Cultural Austriac din România, Vlad Zografi, romancier, dramaturg și eseist, Ioan Stanomir, scriitor și publicist și Marius Constantinescu, scriitor și jurnalist cultural. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu forumul cultural austriac , membră a EUNIC România (Reţeaua Europeană a Institutelor Culturale Naţionale) în cadrul Lunii Literaturii Europene. Accestul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Adresa