• „E mai folositor să ştii să asculţi decât să ştii să vorbeşti” - Anonim

Lansare „Cartea răstălmăcirilor” și „Am fost un copil reușit?”, de Octavian Soviany

Lansare „Cartea răstălmăcirilor” și „Am fost un copil reușit?”, de Octavian Soviany

Vă invităm joi seara, 29 noiembrie, de la 19:00, la Hidden (Cornescu nr. 4) pentru lansarea a două noi cărți marca Octavian Soviany, unul dintre cei mai apreciați scriitori contemporani. Am fost un copil reușit? adună amintirile lui Octavian Soviany, iar Cartea răstălmăcirilor este o antologie de traduceri de poezie, în special franceză, ce include 45 de clasici.

Alături de autor, vor participa criticul Adina Dinitoiu și directorul Hyperliteratura, scriitorul Andrei Ruse.

Incursiunile în copilărie scot la iveală amintiri adânci, unele pe care le credeai poate demult uitate, dar care au avut o însemnătate aparte în formarea identității tale. Poveștile lui Octavian Soviany din Am fost un copil reușit? te transportă nu doar în lumea anilor ’50 – ’60 ai unui Brașov astăzi dispărut complet sau, oricum, nerecognoscibil, ci și în universul tău, odată plin de candoare și magie. Cu mult umor, dar și cu o doză semnificativă de nostalgie, călătoria lui Octavian Soviany în propria sa copilărie te va face să-ți revezi primii ani ai vieții cu alți ochi și să te întrebi ce fel de om ai devenit sau cum ai rămas față de lumea din jur, în perpetuă mișcare.

45 de clasici răstălmăciți în românește de Octavian Soviany: Compiuta Donzella Fiorentina, Dante Aligheri, Charles d’Orléans, François Villon, Clément Marot, Garcilaso de la Vega, Joachim du Bellay, Pierre Ronsard, Louise Labé, François de Malherbe, Luis de Góngora y Argote, Tristan L’Hermite, Pierre Corneille, Jean de La Fontaine, Molière, Marceline Deborde-Valmore, Alphonse de Lamartine, Alfred de Vigny, Heinrich Heine, Victor Hugo, Gérard de Nerval, Alfred de Musset, Théophile Gautier, Charles-Marie Leconte de Lisle, Charles Baudelaire, Théodore de Banville, Catulle Mendès, José Maria de Heredia, Stéphane Mallarmé, Charles Cros, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Jean Moréas, Albert Samain, Jules Laforgue, Tristan Corbière, Pierre-Jean Toulet, Paul Claudel, Francis Jammes, André Gide, Paul Valéry, Alfred Jarry, H. J.- M. Levet, Guillaume Apollinaire, Delmira Agustini.

Adresa