• „Învăţat se cheamă un om care e bucuros să tot înveţe” - Nicolae Iorga

Lansare: „Bunica-fetiță și povestea ei”

Lansare: „Bunica-fetiță și povestea ei”

Vineri, 19 decembrie, ora 12.30, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” lansează cartea de poezii Bunica-fetiță și povestea ei, apărută la editura Curtea Veche. 

Autoarea, Suzana Raweh, supraviețuitoare a Holocaustului, transpune în versuri, povestea copilăriei ei: deloc ușoară și marcată de experiența trăită în perioada celui de-al Doilea Război Mondial când a fost deportată împreună cu familia, în lagărele din Transnistria.

„Ar fi fost cu totul altfel ca această carte să înceapă cu «A fost odată ca niciodată…», să fi citit o poveste frumoasă şi cu final fericit… Doar că ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 70 de ani nu a fost o poveste, ci a fost tragedia trăită de oameni — copii, tineri, adulți şi bătrâni deopotrivă. Oameni ca tine şi ca mine, ca noi toţi. Bunica-fetiţă şi povestea ei s-a născut din speranţa că o astfel de istorie nu se va mai repeta nicicând, niciunde!” este de părere coodonatorul proiectului editorial, Elisabeth Ungureanu.

Ilustrațiile care însoțesc versurile aparțin fiicei autoarei, Dafna Schoenwald, și împărtășesc, deopotrivă, povestea fetiței, Suzana Raweh.

În cadrul evenimentului de lansare, cei mici vor putea viziona o piesă de teatru cu umbre și păpuși, adaptare a poveștii.

Adresa