• „Cu fiecare pagubă înveți ceva în plus” - proverb persan

Întâlnire cu scriitoarea catalană Care Santos

Întâlnire cu scriitoarea catalană Care Santos

Marți, 30 septembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc o întâlnire cu scriitoarea catalană Care Santos, prilejuită de apariția la Humanitas Fiction a noului său roman, Aerul pe care îl respiri. La mai puțin de șase luni de la debutul său în limba română cu bestsellerul Încăperi ferecate prezentat publicului împreună cu Mircea Cărtărescu, Care Santos revine la București cu un nou roman ambițios ce pendulează între prezent și trecut.

Deținătoare a celui mai important premiu literar catalan, Premio Ramon Llull, autoare a zece romane, șase volume de proză scurtă, două volume de poezii, precum și a numeroase cărți pentru copii și adolescenți, Care Santos se bucură de o spectaculoasă carieră internațională, cărțile sale fiind traduse în peste 20 de țări. Aerul pe care îl respiri spune povestea căutării unei cărți interzise despre iubirea dintre Ludovic XV și Madame du Barry. O călătorie halucinantă a cărții prin Barcelona secolului al XIX-lea este prilejul pentru reconstituirea unui amplu tablou al epocii, cu transformările spectaculoase prin care trece orașul. 

Evenimentul din seara de 30 septembrie se bucură de prezența doamnei Rosa María Moro de Andrés, director al Institutului Cervantes din București, a criticilor literari Tania Radu, Elisabeta Lăsconi, Simona Vasilache, Marina Constantinescu, Andreea Răsuceanu, a traducătoarei Cornelia Radulescu și a editorului Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

Adresa