• „O fire blândă va lăsa în lume o amintire plăcută” - Proverb egiptean antic

Întâlnire cu Paul McAuley și Richard Morgan

Întâlnire cu Paul McAuley și Richard Morgan

Festivalul Internaţional de Literatură • București, în colaborare cu British Council Romania și Editura Paladin, cărţi F&SF, vă invită la o întâlnire specială cu autorii britanici de SF și Fantasy Paul McAuley și Richard Morgan, vineri, 5 decembrie 2014, ora 18.30. 

Paul McAuley este scriitor și om de știință. Romanele sale de hard-SF tratează în special teme precum biotehnologia, istoriile alternative și călătoria prin spațiu. A câștigat numeroase premii, printre care Philip K. Dick Award, Arthur C. Clarke Award, John W. Campbell Award și British Fantasy. Războiul liniștit, roman apărut la Paladin în 2014 în traducerea lui Nicu Gecse, este primul dintr-o serie space opera a cărei acțiune se desfășoară în secolul 23 pe mai multe planete colonizate de oameni. Web: omegacom.demon.co.uk.

Richard Morgan scrie science fiction și fantasy, temele favorite pe care le tratează în scrierile sale fiind identitatea, autonomia și escapismul. A debutat în 2002 cu primul roman din trilogia Takeshi Kovacs, combinând elemente de cyberpunk și literatură polițistă, volum premiat în SUA cu Philip K. Dick Award. Pentru romanul Omul negru (2007; în curs de apariție la Paladin) a fost distins cu premiul Arthur C. Clarke. Cel mai recent proiect al său este trilogia fantasy A Land Fit for Heroes (2008 - 2014). Web: richardkmorgan.com. 

Evenimentul va fi moderat de Alis Vasile, Arts Project Manager, British Council. În cadrul evenimentului Michael Haulică, coordonatorul colecției de SF/F a editurii Paladin, va prezenta și lansa volumele Omul negru de Richard Morgan și Războiul liniștit de Paul McAuley. 

Când: vineri, 5 decembrie 2014, ora 18.30

Unde: Biblioteca British Council, Calea Dorobanților nr. 14

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Adresa