• „Adevărații purtători de frumusețe sunt, pentru mine, întotdeauna ceilalți” - Mihai Măniuțiu

Întâlnire cu Lucian Boia despre noua sa carte

Întâlnire cu Lucian Boia despre noua sa carte

Lucian Boia în dialog cu Cristian Pătrășconiu despre volumul De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi, joi, 25 octombrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu 

Vă invităm joi, 25 octombrie, ora 19, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o întâlnire cu Lucian Boia în dialog cu Cristian Pătrășconiu despre volumul De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi, apărut recent la Editura Humanitas. Dezbaterea se va încheia cu o sesiune de autografe.

„Încerc să înfăţişez, cât pot de echilibrat, problema alcătuirii României (din părţi asemănătoare, însă distincte). Avem o ţară (aproape) întregită. Ce am făcut însă cu ea? Ce facem cu ea în prezent? Cât suntem de capabili să înfruntăm viitorul? Să recunoaştem deschis cum stau lucrurile, altminteri nu ne vom îndrepta nicicând. România nu arată deloc bine: e afectată de mari întârzieri şi de mari dereglări. Toate acestea, adunate, ar putea genera un amestec exploziv, de natură să pună în pericol inclusiv construcţia naţională. La 100 de ani de la Marea Unire, avem datoria să ne reparăm ţara.” (Lucian Boia) 

Adresa