• „Sans élégance du coeur il n’y a pas d’ élégance” - Yves Saint-Laurent

Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici, „Șapte ani fără Monica Lovinescu”

Înapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici, „Șapte ani fără Monica Lovinescu”

Joi, 26 martie, de la ora 19, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu va avea loc a douăzecea ediție „Înapoi la argument cu Horia-Român Patapievici”“, cu tema „Șapte ani fără Monica Lovinescu, 2008-–2015”“.

Invitate sunt Cristina Cioabă, cea care în 2010 a revenit asupra însemnărilor din cele șase jurnale ale Monicăi Lovinescu din perioada 1981-–2000, selectând și concentrând istoria cuprinsă în ele în Jurnalul esențial apărut la Editura Humanitas, și Ioana Pârvulescu, cea care a semnat prefața acestui volum. 

„„Monica Lovinescu a fost dintre oamenii privilegiați care au putut ajută și ale căror cuvinte se transformă în fapte. A salvat vieți, și prea puțini mai păr să-și amintească de asta. A ocrotit, a vegheat, a ridicat zid de cuvinte în jurul celor care protestau, a căutat căile cele mai eficiente de luptă dreaptă. Dacă n-aș ști că se temea de vorbe mari, aș spune că a fost, în felul ei, o eroină, a ținut piept, alături de Virgil Ieruncă și de alți doi-trei, unui întreg sistem represiv, așa cum, pe vremuri, câțiva oameni apărau o cetate împotrivă unei întregi armate, creând impresia că sunt și ei o armată.”“ (Ioana Pârvulescu) 

Adresa