• „Pentru a avea o căsătorie fericită, trebuie să-i spui partenerului totul, mai puțin lucrurile esențiale” - Cynthia Nelms

Horia-Roman Patapievici în dialog Gabriel Liiceanu

Horia-Roman Patapievici în dialog Gabriel Liiceanu

Editura Humanitas vă invită joi, 20 octombrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu despre jurnalul inedit al lui Matei Călinescu, Un altfel de jurnal. Ieşirea din timp.

„Timpul este o explozie de timpuri mari, de timpuri mijlocii, de timpuri mici şi infinitezimale, şi de goluri de timp absorbante, amestecate esenţial haotic şi la care trebuie adăugate marile, mijlociile, micile false eternităţi ale extazului sau ale durerii. Timpul viu e o explozie, o cosmică, incomprehensibilă explozie. Îmi dau seama că pentru a trăi ai nevoie de energia inconştientă de a aştepta ceva, oricât de nedefinit. 
Când viitorul încetează să existe propriu-zis (de fapt, el nu există niciodată, fiind doar presupus), trebuie să reuşeşti să-ţi creezi microaşteptări. Microaşteptări cu aparenţe vag plauzibile, complet ireale.
E greu, din ce în ce mai greu, din ce în ce mai singuratec, din ce în ce mai apăsător.“ (Matei CĂLINESCU)

Pentru rezervări.
 

Adresa