• „Întrebările arată pătrunderea spiritului, iar răspunsurile îi arată fineţea” - J. Joubert

Gurdjieff și calea către ființă

Gurdjieff și calea către ființă

Editura Herald şi Institutul Gurdjieff din România au plăcerea de a vă invita joi, 13 octombrie la Librăria Cărtureşti Verona – Ceainărie (str. Arthur Verona 13-15), la ora 18:30, cu ocazia lansării a două noi titluri adăugate din colecția dedicată lui G.I. Gurdjieff: „În căutarea ființei" și „Realitatea ființei", două resurse neprețuite pentru cei care sunt în căutarea înțelepciunii și înțelegerii interioare.

După lansarea în 2015 a volumului «Viaţa e reală doar atunci când „Eu sunt”», Editura Herald are bucuria de a întregi colecția „Serie autor: G.I. Gurdjieff” cu două titluri noi, care promit să aducă mai multă lumină asupra operei lui G.I. Gurdjieff.

------------------------

Însemnările aparținând lui Jeanne de Salzmann, cea mai apropiată discipolă a lui Gurdjieff, constituie conținutul mult așteptatului ghid pentru înțelegerea învățăturilor transmise de către acesta. Volumul „Realitatea ființei" de Jeanne de Salzmann introduce o serie de concepte și elemente utilizate în activitatea practică: „trezirea” din somnul individual, autoanaliza și amintirea de sine, efortul conștient și suferința voluntară, explică anumite metode simbolice, cum ar fi Eneagrama, și indică principiile folosite în practicarea exercițiilor de dans numite „Mișcările”.

Tehnicile și metodele transmise de către Gurdjieff transformă intelectul, emoțiile și corpul, fiind integrate într-un sistem cunoscut sub numele „A patra cale”. Toate acestea se regăsesc în cartea „În căutarea ființei", care este și o introducere indispensabilă celor care își doresc să afle mai multe despre calea către trezirea conștiinței.

------------------------

Vă propunem o întâlnire interesantă în cadrul căreia se vor discuta principalele caracteristici și concepte prezente în cele două opere de curând apărute la Editura Herald, alături de invitații speciali: Bogdan Brumă (traducător), Sorin Nicolae (secretar al Asociației Institutul Gurdjieff din România) și Cantemir Mambet (președinte al Asociației Institutul Gurdjieff din România).

Lansarea va găzdui totodată proiecția câtorva dintre clipurile cele mai reprezentative pentru școala formată de Gurdjieff precum și sesiuni de lectură.

------------------------

Gheorghii Ivanovici Gurdjieff (1866-1949) a privit cunoaşterea realității – ceea ce el numea adevărata „cunoaştere a ființei” – ca pe un curent care curge din îndepărtata Antichitate, transmis din epocă în epocă, de la un om la altul, de la o rasă la alta. El a privit această cunoaştere drept mijlocul indispensabil de a obține libertatea interioară, eliberarea. Pentru aceia care caută să înțeleagă sensul vieții omenești în univers, el spunea că scopul căutării este cel de a străbate și a ajunge la acest curent, de a-l găsi. Atunci rămâne acolo doar „să cunoști” pentru „a fi”. Însă pentru a cunoaște, îi învăța el pe ceilalți, este necesar să descoperi „cum să cunoști”.

------------------------

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Adresa