• „Omul are trei vârste: tinerețea, vârsta mijlocie și «Vai, ce bine arăți!»” - Fulton J. Sheen

Gabriela Adameșteanu în dialog cu cititorii

Gabriela Adameșteanu în dialog cu cititorii

Luni, 15 iunie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Elisabeta nr. 38), Gabriela Adameșteanu va intra în dialog cu cititorii, pornind de la romanul Drumul egal al fiecărei zile, ediţia a VI‑a definitivă, apărută de curând în seria de autor pe care Editura Polirom i-a dedicat-o.
 
Participă: Tania Radu, Daniela Zeca, Alina Purcaru. Moderator: Daniel Cristea-Enache

Distins cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor şi Premiul Academiei, Drumul egal al fiecărei zile a fost tradus în Bulgaria, Franţa şi Germania.

România, anii ’50. Într-o cameră dintr-un oraş de provincie, trei personaje: mama, fiica adolescentă şi unchiul. Tatăl lipseşte – e în închisoare. Unchiul, un intelectual remarcabil, este marginalizat după excluderea din Partidul Comunist din cauză că a simpatizat cu Garda de Fier. Mama îmbătrâneşte tot mai mult şi se străduieşte să păstreze amintirea tatălui, în timp ce tânăra Letiţia trăieşte bucuriile şi neliniştile vârstei sale. Pe fundal, se văd cozi la apă minerală şi la gaz, se aude zumzetul radioului cu sonorul dat la minim (Vocea Americii), se întrezăreşte şi mica valiză pregătită pentru cazul în care Securitatea ar veni să-i aresteze… Curând, Letiţia pleacă la Bucureşti, şi odată cu această plecare începe povestea iniţierii ei, în care unchiul o va însoţi pas cu pas, urmându-şi menirea de a se sacrifica mereu pentru ceilalţi.

Adresa