• „Nu poți avea o viziune perfectă despre cum trebuie să fie viața” - Alexandru Paleologu

François-Henri Désérable la București

François-Henri Désérable la București

Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez vă invită miercuri, 31 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu scriitorul francez François-Henri Désérable , prilejuită de lansarea romanului Un anume domn Piekielny, roman distins cu Premiul Goncourt – Alegerea României în 2017, aflat în curs de apariție în colecția „Raftul Denisei~, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Adinei Dinițoiu . 

La lansare vor participa, alături de François-Henri Désérable, Marius Constantinescu, Mihaela Dedeoglu, jurnaliști culturali și Adina Dinitoiu, critic literar, traducătoarea romanului . Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe. 

François-Henri Désérable se reîntoarce în romanul său, cu pasiune, pe urmele celebrului scriitor Romain Gary (Roman Kacew, pe numele său adevărat), al cărui roman autobiografic Promisiunea zorilor l-a marcat, iremediabil, literar și biografic. Fascinat de un personaj misterios care apare în cartea lui Gary, autorul (şi personajul) F.-H. Désérable pornește în căutarea adevăratei identități a domnului Piekielny, vecin de imobil (după spusele lui Gary) cu micul Roman Kacew, pe vremea când locuia în Vilnius, înainte de emigra împreună cu mama sa, Mina. Cine era oare acest domn Piekielny, mărunt și modest, care semăna cu un „șoarec trist~? 

Eveniment desfășurat în parteneriat cu Institutul Francez din România. Accesul este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

Romanul Un anume domn Piekielny, de François-Henri Désérable este recomandat de Literomania și RFI Romania.

Adresa