• „Suntem toți făcuți din praf de stele” - Carl Sagan

Fanbook Izvoarele istoriei, club de lectură pentru copii intre 13 si 16 ani

Fanbook Izvoarele istoriei, club de lectură pentru copii intre 13 si 16 ani

Clubul de lectură Fanbook a pornit din dorința de a-i apropia pe copii de cărți, de a-i ajuta să descopere fascinația lecturii dincolo de ceea ce școala impune, de a-i aduce față în față cu personalități culturale. Ne-am propus ca obiectiv să le formăm copiilor obiceiul de a citi cel puțin o carte pe lună, iar pentru a le stârni pofta lecturii și a le menține entuziasmul am încercat să integrăm toate ideile primite de la ei. 

Copiii sunt implicați în selecția cărților și temelor alese, teme care vor fi în centrul discuțiilor pe care le purtăm pe parcursul a două ore. Membrii înscriși participă în cadrul primei ore de activități la dezbateri și jocuri de rol moderate de către un profesor moderator. Toți copiii oaspeți și membri sunt încurajați în a doua oră a evenimentului la o discuție liberă cu invitatul special. 

Modulul „Izvoarele istoriei” este iniţiat şi sustinut de către La Fântana România, iar adolescenţii între 13 şi 16 ani descoperă că istoria poate fi interactivă şi distractivă şi că într-o zi pot participa la scrierea ei – propria lor istorie. În librăriile Editura Humanitas din București, Cluj, Brașov, Sibiu discuţiile cu temă istorică şi despre valorile româneşti se vor realiza în urma lecturii lunare a următoarelor cărţi:
24 Octombrie 2015 O scurtă istorie ilustrată a românilor, Neagu Djuvara
14 Noiembrie 2015 Trecute vieți de doamne și domnițe, Constantin Gane
12 Decembrie 2015 Din viața familiei Ion C. Brătianu, Sabina Cantacuzino
16 Ianuarie 2016 Parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc
13 Februarie 2016 De ce e România altfel, Lucian Boia, invitat Lucian Boia

Copiii sau părinții interesați pot trimite un email la adresa contact@csrmindset.ro 
Copiii înscriși ca membri sunt încurajați să participe și să-și invite frații, prietenii, colegii apropiați vârstei lor în calitate de invitați. 
Ei au ca beneficii:
•    20% reducere la toate cărțile din librărie în baza cardului de membru;
•    apă și prăjituri în cadrul evenimentului; 
•    materiale care încurajează cititul și dezbaterile; 
•    diplome și premii

Pentru că Fanbook are și o componentă de implicare socială în comunitate, iar noi ne dorim să trezim în cât mai mulți copii bucuria de a citi, recomandam o donație de 100 lei alături de emailul de înscriere. Banii vor fi destinați 100% achiziției de cărți pe care le vom oferi altor copii. Anul trecut am vizitat de Ziua Internațională a Fericirii și de Ziua Internațională a Cărții spitalele Fundeni și Grigore Alexandrescu din București și am oferit copiilor internați peste 200 de cărți. În curând site-ul nostru va avea un blog unde copiii vor scrie despre impresiile lor ca Ambasadori Fanbook și impactul acțiunilor desfășurate de ei. 

Adresa