• „Winners are simply willing to do what losers won't” - („Million Dollar Baby”)

Fanbook: „Acasă pe drum”, de Elena Stancu și Cosmin Bumbuț

Fanbook: „Acasă pe drum”, de Elena Stancu și Cosmin Bumbuț

Cartea lunii martie este Acasă, pe drum. 4 ani teleleu, publicată la Editura Humanitas. O experiență a spațiului, a oamenilor întâlniți pe drum sau în comunitățile în care au trăit o vreme, a călătoriilor și a locuirii pe care o simțim prin textele Elenei Stancu și fotografiile lui Cosmin Bumbuț. Începem la ora 11.30 cu o oră de discuții moderate de Cosmin Ciotloș, iar de la 12.30 vom cunoaște mai bine echipa de jurnalist și fotograf din spatele proiectului Teleleu. Pe Elena și Cosmin îi găsiți și pe site-ul www.teleleu.eu. 

Întâlnirile lunare sunt organizate de membrii clubului de lectură Fanbook și sunt deschise pentru toți adolescenții care vor să discute despre cărți și ce se înțelege din ele. 

„Elena și Cosmin au plecat în căutarea «vieții care se viețuiește» și-a omului real, care se revelează nu în lumea standardizată și domesticită în care trăim noi, consumatorii de cultură, ci în sărăcie cruntă, în case dărăpănate, în violență incredibilă, în comunități uitate de Dumnezeu, în pușcării și-n ghetouri. Cei doi au băut peturi de bere cot la cot cu oamenii întâlniți, au povestit cu ei, uneori despre omoruri și tâlhării, au luat purici și păduchi de la ei. Au trăit la fel ca ei, uneori mai rău, impregnându-se de damful umanității reale. Vorbim adesea de «România profundă» fără să avem habar despre ce vorbim. Prin cartea celor doi ajungem să măsurăm această profunzime. Rareori m-am simțit mai diminuat și mai trist. N-aș fi putut trăi viața lor nici trei zile. Dar faptul că ei există, în afara convențiilor care ne fac conformiști și depresivi, și că dau astfel mărturie despre ce-nseamnă cu adevărat libertatea e o mare consolare pentru mine. Măcar știu, prin ei, că eroismul e real și palpabil, nu o noțiune goală" (Mircea Cărtărescu)

Adresa