• „Trebuie să vă obișnuiți cu viața și să învățați să râdeți” - W.A. Mozart

Evgheni Vodolazkin la București. Lansarea romanului „Brisbane”

Evgheni Vodolazkin la București. Lansarea romanului „Brisbane”

Editura Humanitas Fiction  vă invită vineri, 25 octombrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) la o întâlnire cu scriitorul Evgheni Vodolazkin, prilejuită de lansarea romanului Brisbane, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Adrianei Liciu. 

La lansare vor participa, alături de Evgheni Vodolazkin, scriitorii și jurnaliștii Ioana Bâldea Constantinescu și Marian Voicu. 

Întâlnirea va fi moderată de Denisa Comanescu, director general al Editurii Humanitas Fiction. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

„Cred că mesajul romanelor mele este acesta: «Nu te lăsa pradă disperării». El se aude şi în Brisbane, în care eroul principal pierde sensul vieţii; dar viaţa e mai cuprinzătoare decât sensul ei.” – Evgheni Vodolazkin

***

Evgheni Vodolazkin, unul dintre cei mai importanți și îndrăgiți scriitori contemporani de către publicul cititor revine în România în perioada 24-28 octombrie 2019 invitat de Editura Humanitas Fiction și de Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara /FILTM 2019.

Tradus în peste 30 de limbi, Evgheni Vodolazkin  a primit cele mai prestigioase premii literare din Rusia: Premiul Bolșaia Kinga (Marea Carte) pentru romanele Laur (2013) și Aviatorul (2016), Premiului Iasnaia Poliana (Premiul Lev Tolstoi) pentru romanul Laur (2013), Premiul Kniga Goda (Cartea Anului) pentru romanul Brisbane (2019) și al Premiului Soljenițîn pentru întrega operă (2019).

Evgheni Vodolazkin este creatorul unui univers literar unic în care teme precum timpul, iubirea, libertatea și memoria sunt tratate în mod sclipitor, cu un registru stilistic al cărui ritm își păstrează intactă capacitatea de a suprinde mereu citirorul.

În România, romanele lui Evgheni Vodolazkin, publicate în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, s-au vândut până în prezent în peste 60 000 de exemplare.

***
Romanul Brisbane este citit de RADIO GUERRILLA și recomandat de Bookhub.ro.  
Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prin eventbook.

Adresa