• „…eu gândesc că frumos este ceea ce este iubit” - Sappho

Eveniment Nautilus Fantasy: Cum era în Epoca de Gheață?

Eveniment Nautilus Fantasy: Cum era în Epoca de Gheață?

Joi, 20, octombrie, aflăm răspunsul la întrebarea Cum era viața în Epoca de Gheață? pornind de la cel mai nou titlu din colecția Nautilus a editurii Nemira – Șaman, de Kim Stanley Robinson.

Vorbesc despre carte Silvia Penciulică (de la cumintealasf.wordpress.com), Vlad Bogos (cititor și blogger pe vladbogos.ro) & Florin Stanciu (scriitor de science-fiction și genetician). 

Șaman, de Kim Stanley Robinson este o poveste fascinantă despre viața unui trib din Epoca de gheață și lupta zilnică pentru supraviețuire, apoi drumul spre maturitate al unui băiat de 12 ani care trebuie să devină șamanul comunității sale.

Scriitorul Kim Stanley Robinson a scris despre teraformare, despre istorii alternative, așa că un bildungsroman preistoric despre inițierea unui tânăr în misterele șamanismului ilustrează credința lui că a imagina trecutul și începuturile civilizației umane este la fel de captivant precum a imagina sau anticipa viitorul.

„Cu ajutorul unei combinații de realism puternic și realism magic de factură lirică, Robinson ne invită să ne atașăm și noi, cititorii, așa cum personajele se atașează intens, într-un mod profund personal, de ceea ce au.“ The New York Times Book Review

Adresa