• „Nu posedăm cu adevărat decât ceea ce putem aștepta” - Anna de Noailles

Eric Emmanuel Schmitt – „Adolf H. Două vieți”

Eric Emmanuel Schmitt – „Adolf H. Două vieți”

Adolf H. Două vieți – două destine ale aceluiași om și o discuție despre problema răului și a responsabilității individuale, plecând de la un roman remarcabil semnat de Eric Emmanuel Schmitt.

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 31 ianuarie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Adolf H. Două vieți de Eric Emmanuel Schmitt, considerat cel mai bun roman semnat de scriitorul francez. Scriitoarea și jurnalista Sabina Fati,scriitorul și jurnalistul Marius Constantinescu precum și jurnalista Mihaela Dedeoglu vor vorbi despre modul în care Eric Emmanuel Schmitt pune în discuție problema răului și a vinei, a libertății și a responsabilității individuale, într-un roman ce îl are ca protagonist pe Adolf Hitler. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Utilizând excelent resursele literaturii, Eric Emmanuel Schmitt construiește în acest roman două biografii paralele: una fidelă realității, romanul lui Hitler, mort în 1945 în Berlinul distrus de bombardamente, cealaltă, plăsmuită în întregime, povestea lui Adolf H., un pictor care, după Marele Război, frecventează avangarda din Montparnasse, ca într-un final să se stingă liniștit în 1970 la Santa Monica. 

Romanul e urmat de o postfață, ce cuprinde jurnalul autorului din perioada scrierii acestuia. Schmitt își exprimă aici anxietatea, îndoielile, uneori chinul și oroarea pe care le-a încercat din momentul în care a decis să dea viața figurii celei mai sumbre din istoria recentă. 

Romanul Adolf H. Două vieți, de Eric-Emmanuel Schmitt este recomandat de Bookhub.ro și Radio Gold FM Romania.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Adresa