• „Quand on n’aime pas trop, on n’aime assez” - Bussy-Rabutin

Emil Hurezeanu este Librar pentru o zi

Emil Hurezeanu este Librar pentru o zi

S-a făcut auzit lumii prin vocea de la Radio Europa Liberă și prin intervențiile sau articolele din numeroase reviste, ziare și televiziuni. Acum, deși ocupă și postul de ambasador al românilor din Germania, Excelența Sa, Emil Hurezeanu, s-a hotărât să fie Librar pentru o zi la Librăria Bizantină joi, 10 decembrie 2015, la 19:00.

„Emil Hurezeanu iubește România ca pe o iubită, nu ca pe o mamă, cum recomanda Caragiale. E capabil să-i vorbească cu glas catifelat, ironic, devastator, spunându-i lucruri care ar putea s-o împingă la sinucidere, apoi poate să-i șteargă lacrimile strângând-o la piept. Trecutul ei, depărtat sau apropiat, uneori deocheat, i-l poate aminti cu sarcasm, cu umor, cu dizolvantă nostalgie, ca într-o discuție de toamnă târzie între vechi amanți. După ce Emil Hurezeanu a părăsit-o pentru Europa Liberă, România l-a așteptat să se întoarcă, pentru că e printre foarte puținii care știu să spună, nouă și lumii, povestea acestei țări.” (Cristian Tudor POPESCU)

Campania „Librar pentru o zi” a debutat în urmă cu un an, în noiembrie 2014, și aduce în prim-plan oameni de cultură, muzicieni, actori, modele, toți mânați de același lucru: pasiunea pentru citit, într-un efort colectiv de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iureșului revoluției digitale. Peste 25 de personalități au răspuns până acum apelului Librăriei Bizantine de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie.

Adresa